Četvrtak, 22 Veljača 2018 15:20

Vlahušić stanarima „socijalne zgrade”: Ne izlazite iz stanova sve dok gradski vijećnik HDZ-a ima kuću u Primorju i zemlju na Nuncijati, a živi u gradskom stanu

Piše:

Problem sa socijalnim stanovima u Mokošici treba riješiti na ljudski način, a to znači da nitko od stanara ne smije završiti na ulici, kazao je za portal Dubrovnikpress.hr bivši gradonačelnik Andro Vlahušić, nakon što je 21 stanar, odnosno toliko obitelji iz „socijalne zgrade” u Mokošici od Grada Dubrovnika dobilo nalog da u roku od osam dana napuste stanove jer su njihova primanja veća od socijalnog cenzusa od 1.704 kune i 50 lipa „po glavi” u kućanstvu. Vlahušić je poručio stanarima da ne izlaze iz stanove koje koriste sve dok pojedini HDZ-ovci koji imaju imovinu u svom vlasništvu stanuju u gradskim stanovima.

- Pozivam ljude iz socijalne zgrade u Mokošici da ne izlaze iz svojih stanova sve dok gradski vijećnik HDZ-a koji ima kuću u Primorju i zemlju na Nuncijati živi u gradskom stanu. Ne može Mato Franković tražiti od dubrovačke polusirotinje da izađe iz stanova dok njihov gradski vijećnik i još poneki HDZ-ovci žive nepravedno u gradskim stanovima. - rekao je Vlahušić.

- Ponavljam, taj gradski vijećnik HDZ-a živi u gradskom stanu, a ima kuću u Primorju i zemlju na Nuncijati. Dok postoje takvi koji osiguravaju većinu u Gradskom vijeću nitko iz Mokošice ne treba seliti. Nitko! Čak i kad bi bila potpuna pravda, kad bi svi koji koriste gradske stanove, a ne bi trebali, iz stih stanova izašli i tada bi za ove ljude u Mokošici, koji nemaju trenutno zakonska prava biti u tim stanovima, Grad trebao osigurati drugi smještaj. - rekao je Vlahušić, ne želeći imenovati o kojem je gradskom vijećniku riječ, a otkrivši zašto, dok je bio gradonačelnik, nije riješio problem u socijalnoj zgradi u Mokošici, ali i ostalim stanovima u gradskom vlasništvu.

- Nitko ne smije u Dubrovniku biti izbačen iz stana. Razlog zbog kojega u proteklih osam godina nisam nikoga izbacio iz stana, pa tako nisam deložirao niti obitelj iz Karmena, je taj što su ljudi bili u teškoj socijalnoj situaciji pa smo pronalazili druga rješenja, a najjednostavniji način je bila subvencija podstanarstva. - rekao je Vlahušić, naglasivši kako je aktualna gradska vlast socijalno neosjetljiva.

- Ovo što radi sadašnja HDZ-ova vlast je potpuna socijalna neosjetljivost, odnosno osjetljivi su jedino i isključivo po stranačkoj liniji. Zato još jednom poručujem građanima, borite se za svoja prava, živite u gradu koji ima mogućnosti riješiti vaše probleme i nemojte dopustiti da se po stranačkoj liniji živi u gradskim stanovima, a da se zbog malog, sitnog socijalnog kriterija ljude izbacuje na ulicu. Grad je dužan osigurati svakom čovjeku smještaj, pa i onom koji nema uvjete da ostane trajno u socijalnom stanu jer to je zadatak gradske uprave. - rekao je Vlahušić.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250