Ponedjeljak, 16 Travanj 2018 14:02

Županijske SDP-ovke prikupile 20 tisuća kuna za Zakladu Ana Rukavina

U organizaciji Foruma žena SDP DNŽ , humanitarna akcija "Omiljeni cvijet Ane Rukavine" održana je u Dubrovniku, Korčuli, Pločama, Metkoviću, Vela Luci i Blatu. 

Podijeljeno je 1850 cvjetova, a zahvaljujući donacijama građana,  prikupljeno je gotovo dvadesetak tisuća kuna.

"Važna su sredstva koja će biti usmjerena za rad Zaklade Ana Rukavina, ali važnije je razvijanje svijesti o potrebi darivanja. " - objasnile su iz Foruma žena SDP-a.

Zaklada svojim radom doprinosi razvoju Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i radu Banke krvi iz pupkovine. Humanitarnoj akciji u Pločama  priključila se  i jedna  sugrađanka, oboljela od teške bolesti, ali zahvaljujući doniranim krvotvornim stanicama je danas zdrava. 

Vlastitim  iskustvom ukazivala je na jednaku važnosti  postojanja i rada Zaklade u sustavu liječenja oboljelih, kao i bolnica.  Pozivala je sugrađane na  odaziv u donaciji sredstava i eventualnom upisu u Registar donatora, kako bi mnogi oboljeli imali pravo na život. Time je naglasila značaj Aninih riječi i apela " Želim život" .

"Ovom prilikom predsjednica Foruma žena SDP DNŽ  Slavenka Mušan, zahvaljuje svima koji su dali svoje priloge, kao i kolegicama, koje su se uključila u ovu, svima nama važnu humanitarnu akciju." - napisale su iz županijskog Foruma žena SDP-a.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250