Petak, 27 Travanj 2018 09:57

Rečeno – učinjeno: SDP se obratio državnom odvjetništvu zbog ugovora Grada i DPDS-a

Obavještavamo javnost da smo pred nadležnim tijelom podnijeli zahtjev za pokretanje postupka utvrđivanja ništetnosti spornog ugovora između Grada Dubrovnika i DPDS-a, navodi se danas u priopćenju predsjednika dubrovačkog SDP-a Jadrana Barača.

„Naš prošlotjedni javni istup o sprezi HDZ-ove(gradske) vlasti i DPDS-a je izazvao burnu reakciju. Što je izazvalo tako burnu reakciju? Izazvalo ju je ukazivanje na spregu vladajuće politike i privatnog interesa te mogućnost stjecanja velikih materijalnih vrijednosti na štetu građana, a time se "taklo u osinje gnijezdo". Činjenica je ta da je trenutno na snazi zakonski dvojben ugovor kojim su prepuštena prava upravljanja zidinama i ubiranja ogromnih prihoda od ulaznica. Također, prisutno je netransparentno i nemoralno trošenje javnog novca u korist privatnog interesa.“ – piše Barač.

„Takvo ponašanje od strane HDZ-a nažalost ne predstavlja ništa novo, već ustaljenu praksu njihovog djelovanja kojom javnu imovinu smatraju privatnom blagajnom za svoje stranačke prijatelje. Što je veći utjecaj privatnog interesa, a manjak javne kontrole u nekom javnom dobru, tada je veća mogućnost pojave koruptivnih radnji.“ – napisao je predsjednika dubrovačkog SDP-a.

Prvi čovjek SDP-a u Dubrovniku pozvao je gradonačelnika Mata Frankovića da raskine ugovor s DPDS-om:
„Iskoristit ću ovu priliku i apelirati na gradonačelnika gospodina Mata Frankovića da raskine ovaj štetni Ugovor te da upravljanje Gradskim zidinama vrati u zakonske okvire i pod nadležnost grada Dubrovnika.

SDP Dubrovnik će biti jamac beskompromisne borbe za javno dobro i za obranu interesa građana, za koji smatramo kako je trenutno ugrožen od strane vladajućih. Ustrajat ćemo do kraja i iskoristit ćemo sve pravne mogućnosti koje nam stoje na raspolaganju.“ – napisao je predsjednik GO SDP Dubrovnik Jadran Barač.
sdpprijavadpds1
sdpprijavadpds2

D.M.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250