Petak, 27 Travanj 2018 10:26

Idemo na Pelješac u vinsko carstvo

U organizaciji Udruge Plavac mali i Pelješki vinski puti održati će se treća manifestacija pod nazivom Idemo na Pelješac u vinsko carstvo. Prvi svibanj je idelno vrijeme za dolazak većeg broja gostiju i turista na Pelješac pa će vinari i ovaj put otvoriti vrata svojih podruma kako bi dočekali vinoljupce plavca malog.

Manifestacija će se održati u subotu i nedjelju 28. i 29. travnja dok je za 1. svibanj PD Sveti Ilija organizirao tradicionalni uspon na brdo Sv. Ilija poviše Orebića.

U subotu je organizirana šetnja kroz vinograde Putnikovića do obljižnjeg brda Sv. Trojstva uz priču tradicije vinogradarstva uz aperitiv i čašu vina. Šetnja se nastavlja kroz selo Vukotići do Guvna gdje je organizirana seljačka marenda (panceta, pršut, sir, popriguše, tradicionalni kolači uz ples KUD-a Bijeli maškari.

Nakon šetnje pelješkim krajolikom možete posjetiti i razgledati novootvoreni Dom vinarske tradicije gdje nakon degustacije plavca malog možete razgledati postavu izložbenih predmeta u vremenu i prostoru iz povijesti vinogradarstva i vinarstva Pelješca. Zabava se nastavlja zu tradicionalni grah.

Od 11.00 – 16.00. sati u Poljoprivrednoj zadruzi Postup organizirat će se takmičenje u kuhanju vinskog gulaša uz zabavni program i pečenu janjetinu sa Obiteljskog gospodarstva Antunović.

Pozivamo Vas i želimo da se ugodno zabavite i uživate u obilasku Peljeških vinskih puta, vinarija i vinskih podruma.

pvitekst
putnikovicpivi

Marketing

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250