Petak, 18 Svibanj 2018 21:47

Sinkopa?

Piše:

Na biltenima HDZ-a koji sva gradska priopćenja prenose bespogovorno jučer je osvanuo napis, priopćenje, kako je koordinacijom nadležnih službi postignuto uredno odvijanje prometa unatoč dolasku pet kruzera, kapaciteta oko devet tisuća putnika, te da nije bilo gužvi u prometu. Stoji tu i nekoliko fotografija, koje su tu valjda da prikažu kako se sve odvija u najboljem redu. No, što se onda dogodilo danas? Kapacitet kruzera je bio tek četiri tisuće putnika, a promet je jutros doživio potpuni kolaps. Eto, samo za primjer, da se ne vrti sve uvijek oko povijesne jezgre u komentarima, kolona za priključenje na kružni tok na Solskoj bazi dosezala je oko osam ura gotovo do Sustjepana.

Smiješne su stoga tvrdnje koje se pojavljuju da samo kruzeri izazivaju gužve, a smiješno je bilo i danas na "pressici" Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, koja je dodjeljivala nagrade najljubaznijim vozačima. Naime, dok se Grad prometno apsolutno raspada, a tek slijedi najgore, u PU dubrovačko – neretvanskoj umjesto „presice“ o tim i takvim problemima načinili su taj igrokaz s nagrađivanjem nekakve ljubaznosti vozača u prometu.
Smiješno je i kad na toj jutrošnjoj konferenciji za novinare zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić kaže kako je sigurna da se pomaci u poboljšanju prometa vide, dok je isto ustvrdio i gradski pročelnik za promet Đuro Šutalo. I smiješno i tragikomično je bilo kad je Tepšić predstavila Šutala kao „stalnog nadglednika prometa“. Jer, eto, živimo u vremenu kad se posebnim odricanjem smatra kad netko nešto kao radi.

No, kako doći do rješenja kad gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Matom Frankovićem sve što zna jest svaliti problem na kruzere, kao da se dosad nije mali milijun puta pokazalo, pa eto i danas, da kruzeri nisu primarni problem. Njima očito ništa ne znači što smo danas svjedoci da su ogromne gužve nastale kad je u Gradu bilo više nego duplo manje gostiju s kruzera nego jučer.

Iako Dubrovčani vole njorgat na dolaske visokih dužnosnika u Grad, posebno tijekom ljeta, ispada nažalost da promet tada najbolje funkcionira. Naime, kad „mlatimudani“ imaju proći gradskim prometnicama promet regulira policija. I eto, ne treba biti previše pametan za pronaći barem privremeno rješenje, a ono glasi: neka promet svaki dan u Dubrovniku regulira policija.

Načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević danas je za portal Dubrovnikpress.hr kazao da, kad dolaze visoki dužnosnici, onda dobiju ispomoć iz drugih prometnih postaja, na te dane, kazao je, s posebnim okolnostima. Znači, može se kad se hoće. Eto, samo još da Pavličević shvati da je u turističkoj sezoni u Dubrovniku svaki dan s posebnim okolnostima, pa, ako treba, neka svaki dan traži ispomoć.

Nisu jasne niti njegove riječi za Dubrovnikpress.hr kada kaže kako će „kad se Grad zaguši prometni policajci biti na ulazima u Grad i usmjeravati vozače na druga područja“. Upravo je poanta svega reagirati da do takvih prometnih zagušenja ne dođe, a ne reagirati tako što će se vozače, mimo njihove volje, preusmjeravati na druge predjele, pa nekoga tko iz Župe dolazi u Grad preusmjeriti u, npr. Mokošicu.

Zato i jučerašnje priopćenje iz Ureda gradonačelnika, ali i današnji, u aktualnom trenutku potpuno promašeni igrokaz s dodjelom nagrada u prostorijama PU DNŽ, ne znače ništa drugo nego da Franković i Pavličević očito misle da su građani budale ili imaju sinkopu, popularno je to danas u Hrvatskoj.

Dodjeljivati neke nagrade u osnovnoškolskoj atmosferi i pritom pričati parole o cirkulaciji prometa, koordinacijama, suradnjama i važnosti osmijeha vozača dok se promet u tom momentu raspada, nije ništa drugo nego podcjenjivanje građana. Kao što je jednako podcjenjivanje i priopćenje gradske uprave koja valjda misli da s dvije - tri fotografije kako nema gužve može frizirati stvarnost.

Ali, građani nisu budale i itekako znaju što gotovo svaki dan prolaze od kuće do posla. Zato bi bolje bilo i policiji i gradskoj upravi da se uhvate posla.

Može im se pridružiti i Libertas čiji vozači ponekad ne staju na autobusnim stanicama jer ne mogu primiti više putnika, ali u Libertasu očito nikog ne zanima što se putnici ne mogu ukrcati i ne daj Bože da imaju kakvu koordinaciju pa da u isto vrijeme krenu primjerice dva autobusa, a ne zanima ih ni kršenje zakonskih propisa što su autobusi pretrpani. Bi li policija naplatila kaznu nekom vozaču osobnog vozila registriranog za pet osoba ako ih prevozi sedam? Vjerojatno bi, ali kad se u autobusu vozi i tridesetak posto više putnika od dopuštenog broja, to nikog ne zanima, kao ni to da su putnici platili kartu ili abonamenat da se voze kao ljudi, a ne kao grla stoke.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250