Subota, 19 Svibanj 2018 12:56

Zamjenica župana Marević na otvaranju manifestacije "Na Neretvu misečina pala"

Zamjenica župana Žaklina Marević nazočila je u subotu u Metkoviću otvaranju 34. manifestacije ”Na Neretvu misečina pala” koja je okupila više od 1200 folkloraša.

”Veliko hvala metkovskim amaterima okupljenima u Kulturno umjetničkom društvu Metković koji svojim radom promiču kulturne vrijednosti kako našeg Metkovića, tako i cijele nam Dubrovačko-neretvanske županije. Njihov rad prepoznat je u Županiji i stoga je nagrada na ovogodišnjoj svečanoj sjednici Županijske skupštine stigla u prave ruke– članovima KUD-a Metković. Županija podržava prijedlog uprave KUD Metković koja u svom planu ima proširiti Smotru i od sljedeće godine obilježiti je u u znaku jadransko-jonske regije. Kao i do sada uvijek ćemo pomagati i podupirati ovakve i slične manifestacije. Vjerujem da će u svim dijelovima naše županije u kojima se smotra proširila biti veselo i lijepo”, rekla je zamjenica Marević.

Počasni gosti pozvani na svečano otvorenje bili su izaslanik pokroviteljice smotre, predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, potpredsjednik Sabora Božo Petrov i članovi stručnog povjerenstva smotre, profesor Vido Bagur, dr. sc. Joško Ćaleta.

U prvom danu nastupilo je 18 skupina.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250