Srijeda, 13 Lipanj 2018 13:11

Čim je Franković stisnuo tipku na pročistaču oglasio se i Vlahušić

Uoči sjednice Gradskog vijeća na čijem je dnevnom redu financijsko izvješće Vodovoda za 2017. godinu, gradonačelnik Mato Franković pustio je u Komolcu u probni rad pročistač za pitku vodu. Tek što je Franković stisnuo tipku na tom postrojenju na svom Facebook profilu oglasio i bivši gradonačelnik Andro Vlahušić, čiji post prenosimo u cijelosti.

„Veselim se današnjem puštanju u probni rad pročistača pitke vode u Komolcu jer je to jedan od najvažnijih komunalnih projekata grada proteklih godina. Jedan je od rijetkih u Hrvatskoj s najmodernijom svjetskom tehnologijom koja je izabrana nakon testiranja više poznatih filtarskih sustava. Testiranje je napravio Vodovod Dubrovnik u suradnji sa Strojarskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu pod vodstvom prof dr Slavena Dobrovića, kasnije ministra zaštite okoliša.

Nakon provedenoga javnoga natječaja izabrana je francuska tvrtka SUEZ koja je sa podizvođačima i izvela sve dosadašnje radove. Ugovor je potpisan u lipnju 2016. godine, nakon čega je ishođena sva potrebna dokumentacija, te započeti radovi. Samo srce pročistača, tehnička oprema, dovezena je u Komolac u svibnju mjesecu prošle godine.

Zahvaljujem se svima koje su u proteklih 5 godina aktivno radili da Dubrovnik dobije moderni pročistač i trajno riješi pitanje zamućenja izvora Omble. Posebno zahvala ide radnicima i upravi Vodovoda, te izvođačima radova na samome pročistaču, kao i onima koji su činili sve da se pročistač ne izgradi, a današnji dan zovu “povijesnim”.- naveo je Vlahušić, priloživši nekoliko fotografija kako je naveo „iz nedavne povijesti na kojima se vide zaslužni za izgradnju pročistača.”

N.M.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250