Srijeda, 20 Lipanj 2018 14:10

Vlahušić o autobusima agencija: Franković izbacuje one koji plaćaju, a nagrađuje one koji to ne rade

Piše:

Odlukom, tj. preporukom gradonačelnika Mata Frankovića, kako ju je on nazvao, turističkim agencijama da ne prodaju izlete za Dubrovnik za četvrtak i subotu jer im neće biti dopušteno dovesti goste na Pile i Ploče, Franković je pokazao da ne razumije što to znači ili da radi u interesu nekih drugih agencija, onih kojima je omogućio da budu dužne Dubrovniku 20 milijuna kuna i ne plaćaju svaki dolazak na pile od 800 kuna kao što to rade agencije kojima zabranjuje dolazak autobusa. - reakcija je bivšeg gradonačelnika Dubrovnika Andra Vlahušića na dopis koji je agencijama uputio aktualni gradonačelnik Mato Franković, a u kojem ih obavještava kako će od 1. srpnja do 15. rujna njihovi autobusi četvrtkom i subotom biti preusmjereni, odnosno neće im biti dopušten iskrcaj gostiju na Pilama i pločama.

- Postoje dva tipa autobusa, jedno su izletnički autobusi koji su plaćali 800 kuna svaki dolazak na Pile ili kupovali za svakog putnika ulaznice za zidine, Lokrum, Muzeje, tako da je minimalno plaćanje po putniku bilo dvadesetak kuna. Drugi su shuttle autobusi ili autobusi tzv. dubrovačkih agencija koje protežira Franković i danas, a protežirao ih je i prije dok je bio predsjednik Gradskog vijeća, koji ne plaćaju po putniku nego imaju vinjete. Omogućeno im je da nep laćaju i oni jedini uzorkuju gužvu u prometu. Sadašnja preporuka nije utemeljena na odluci Gradskog vijeća, nikog ne obvezuje, a diskriminira one koji plaćaju i ne stvaraju gužve, imaju vodiče, kupuju karte, a ide u korist onih koji jedni prave gužvu, a to su tzv. shuttle autobusi. Takva odluka je van pameti. Dakle, Franković izbacuje one koji plaćaju i od kojih svi zarađuju, a nagrađiva ove druge koji to ne rade. - kazao je Vlahušić.

- Rješenje je jednostavno, da svatko tko nije platio 800 kuna ili 1200 kuna, kolika bi danas već cijena trebala biti pa bi od svakog putnika Gradu bilo plaćeno direktno 30-ak kuna, ne može doći. Gost s kruzera plaća 80 kuna za taj prijevoz, a kada bi Grad uzimao 30 kuna niti jedan shuttle autobus više ne bi vozio. Eto rješenja, jer Libertas uostalom ima dovoljno kapaciteta da za tih 30 kuna, koliko bi mogla koštati karta za direktni prijevoz do Pila, a on bi onda trajao sedam – osam minuta preko Boninova, zaradi dovoljno da mu više ni kuna ne bi trebala biti uplaćena iz proračuna. Sve bi to bilo po zakonu, odluku samo treba vratiti nazad na ono što sam predlagao. Treba je aktivirati i obavijestiti kruzer kompanije o tome jer njima je svejedno tko im vozi putnike iz Gruža do Pila. - zaključio je bivši dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250