Četvrtak, 21 Lipanj 2018 15:55

„Službeni stav Grada Dubrovnika o predmetu Lazareti”

Nakon što je Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku odbacilo sumnje na počinjenja kaznenih djela prigodom obnove Lazareta, iz Grada Dubrovnika uputili su i, kako je naslovljeno, „Službeni stav Grada Dubrovnika o predmetu Lazareti”.

„Grad Dubrovnik primio je dana 21. lipnja 2018. godine dopis Županijskog državnog odvjetništva u Dubrovniku u kojem se navodi kako izvidi koje je DORH proveo u predmetu Lazareti nisu dali podatke koji bi ukazivali na postojanje osnovane sumnje da je prilikom rekonstrukcije kompleksa Lazareta počinjeno kazneno djelo za koje se kazneni progon poduzima po službenoj dužnosti.

S obzirom da su nedostaci u izvedenim radovima na obnovi ovog povijesnog objekta evidentni te uzimajući u obzir činjenicu da je Grad Dubrovnik, kako bi se isti uklonili odnosno sanirali, primoran uložiti dodatna milijunska novčana sredstva, izražavamo nezadovoljstvo ovakvom odlukom DORH-a.” - navodi se u priopćenju gradske uprave.

„Naime, zatečeno stanje na terenu nakon izvršenih radova ukazuje na brojne funkcionalne nedostatke, o čemu je u veljači 2016. godine održana i tematska sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, a koje tijelo je od DORH-a i zatražilo pokretanje postupka, kako je naglašeno u predmetnom Zaključku, zbog sumnje da se u pripremi i provedbi projekta rekonstrukcije Lazareta postupalo netransparentno i protivno zakonu. Primjerice, iz dokumentacije je jasno vidljivo da se javna nabava za značajan dio radova na obnovi Lazareta provela nakon što su ti isti radovi već bili završeni, što je protuzakonito.” - piše u priopćenju.

„Uvažavajući sve gore izneseno, Grad Dubrovnik će u svrhu zaštite svojih interesa pokrenuti daljnje radnje i iskoristiti sve instrumente predviđene zakonom.” - zaključak je priopćenja.

D.M.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250