Nedjelja, 24 Lipanj 2018 12:43

S „par kilograma boje“ Udruga Sigurnost u prometu riješila bi problem stanice Libertasa u Sustjepanu

Udruga Sigurnost u prometu Dubrovnik na svojoj Facebook stranici oglasila se po pitanju autobusne stanice Libertasa u Sustjepanu. Podsjetimo, na prošloj sjednici Gradskog vijeća bilo je riječi upravo o ovoj stanici.

Naime, stanica Libertasa u Sustjepanu je ilegalna te je ukinuta 2013. godine. Stoga, vozači tu staju po svojoj želji, a gradonačelnik Mato Franković na Gradskom vijeću rekao je kako neki vozači na ovu stanicu ne žele stati iz svojevrsnog revolta, odnosno da dio prosvjednika u ovom poduzeću ne želi ukrcati i iskrcati putnike u Sustjepanu.

Uglavnom, u tijeku je projekt uređenja nove stanice, što podrazumijeva i geodetske radove kao preduvjet za izradu projektne dokumentacije.

„Zašto to radimo i zašto toliko čekati?! Zašto otkupljujemo zemljište, plaćamo geodete, dovodimo tešku mehanizaciju, počinjemo radove koji ce trajati mjesecima, zatvaramo promet... sve to opet platiti skupo kada možemo to napraviti i „besplatno“!!“ - napisali su iz udruge Sigurnost u prometu.

„Naime, sukladno Pravilniku o autobusnim stajalištima članku.6 nadležni subjekt može na prijedlog predlagatelja, uz prethodno pribavljenu suglasnost nadležne policijske uprave, dopustiti smještanje autobusnog stajališta i na kolniku javne ceste.(ocrtati na kolniku)

Ukratko, obustavimo geodetske radove, otkup zemljišta, dovođenje mehanizacije, nepotrebno trošenje vremena i novca....umjesto toga uzmimo „par kilograma boje“ riješimo taj problem stanovnika Sustjepana i vozača JGP Libertas!!!! Pozivamo na razum“. - piše na Facebook stranici udruge Sigurnost u prometu.

V.S.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250