Petak, 06 Srpanj 2018 12:56

Obradović: Do vodovodnog priključka ne može se doći ako posao ne date tvrtki supruge člana uprave Zorana Ćosića

Piše:
Zoran Ćosić i Miho Obradović Zoran Ćosić i Miho Obradović

Vijećnik HNS-a Miho Obradović na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika kazao je kako se do vodovodnog priključka ne može doći bez da se posao pripremne dokumentacije ne da tvrtki u vlasništvu supruge člana uprave Zorana Ćosića. Gradonačelnik Mato Franković zatražio je od Obradovića dokumentaciju kazavši, ukoliko je to točno, kako će Ćosić odmah biti smijenjen. Obradović je naime rekao kako je dobio niz primjedbi od građana koji mu tvrde da se do vodovodnog priključka ne može doći bez Ćosića.

- Ne može se doći do vodovodnog priključka ako s njime ne dogovorite pripremnu dokumentaciju, preko njegove tvrtke ili vam predmet ide u ladicu. Tvrtka se zove Studio plan, a po sudskom registru osnovna djelatnost je inženjerstvo i tehničko savjetovanje. Ono što je zanimljivo, vlasnik tvrtke je profesorica tjelsenog iz ugostiteljske škole, naravno, privatno, supruga gospodina Ćosića. – kazao je Obradović.

- Ista tvrtka je za 2017. pokazala dobit uvećanu, za razliku od 2016. godine, za 140 posto. Bilo tko tko se bavi privatnim poslom zna da je svaki pomak od pet posto, 10 posto, odličan, a 140 posto je nevjerojatan. Izgleda da je skoro milijun kuna zadržane dobiti za prošlu godinu… Što ćete poduzeti da utvrdite činjenično stanje, hoćete li gospodina Čosića prijaviti za višegodišnji kontinuirani sukob interesa? – pitao je Obradović gradonačelnika Mata Frankovića.

Nakon što je Franković kazao kako ga čudi što Obradović to nije spomenuo i prije, odnosno prijavio eventualne nepravilnosti bivšoj upravi Vodovoda s obzirom da je rekao kako je riječ o višegodišnjem sukobu interesa, zauzeo je čvrst stav ukoliko se nepravilnosti pokažu istinitima.
- Ukoliko imate te podatke ja bih Vas molio da mi ih date, ukoliko su točni i istiniti gospodin Ćosić će sutra biti smijenjen sa svoje dužnosti. Nitko u ovom gradu se neće okoristiti i bogatiti, obogaćivati od sredstava Grada. Ne da mu je supruga, nego da mu je peti rođak, ne može i bit će razriješen. Molim vas da mi date tu dokumentaciju. – kazao je gradonačelnik Franković.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250