Petak, 17 Kolovoz 2018 09:41

"Dubrovnik plovi u intonaciji" okuplja neke od ponajboljih dubrovačkih glazbenika

U nastavku glazbenog programa 69. Dubrovačkih ljetnih igara bit će održan koncert dubrovačkih glazbenika pod naslovom "Dubrovnik plovi u intonaciji" u nedjelju, u 21.30 u atriju Kneževa dvora, a pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung. Neki od ponajboljih dubrovačkih glazbenika koji će nastupiti na ovom koncertu su: Dubravka Šeparović Mušović, Đive Franetović Kušelj, Ivo Tikvica, Maroje Brčić, Eva Šulić, Šimun Končić, Denis Ajduković, ​Karmen Pervitić, Filip Merčep, Lovro Merčep, Vanda Đanić, Vedran Kocelj, Marin Maras, Đana Kahriman, Toni Kursar i Matija Novaković.

Dubrovački glazbenici ovom prigodom izvest će Narodne pjesme Luciana Beria, Brandenburški koncert br. 2 Johanna Sebastiana Bacha i Septet za klarinet, rog, fagot, violinu, violu, violončelo i kontrabas u Es-duru Ludwiga van Beethovena. Programom ovog koncerta ostvaruje se odmak od tradicionalnih instrumentalnih sastava poput dua klavira i violine, gudačkih kvarteta ili puhačkih kvinteta, te će publika moći poslušati djela trojice skladatelja iz različitih razdoblja (20. stoljeća, romantike i baroka) koja su u svoje vrijeme donijela svježe i neobične spojeve instrumenata te time otvorila vrata novim kombinacijama muziciranja, a time i izražajnim mogućnostima glazbe.

Ulaznice za koncert Dubrovnik plovi u intonaciji su dostupne preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr. Uz kupnju ulaznica online Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10% popusta, a takva kupnja u iznosu od najmanje 500 kn donosi voucher koji omogućuje 30% popusta na festivalske suvenire. Ulaznice su dostupne i na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) svakim danom od 9 do 21.30 sati gdje stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije mogu ostvariti popust od 30%. Upite vezane za kupnju ulaznica i rezervacije zaprima Ured prodaje na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefonske brojeve 020/ 326 107 te 095 323 2050.

K.L.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250