Ponedjeljak, 20 Kolovoz 2018 21:04

Jesu li ovo „najluđi“ skalini u Dubrovniku? S parkinga vode do - ograde

Ukoliko parkirate svoj automobil na javnom parkingu ispod vijadukta i zaputite se primjerice prema groblju Boninovo najkraćim putem, skalinima koji vode s parkinga i izgrađeni su upravo zbog toga, ostat ćete zatečeni ogradom na njihovu vrhu. S parkinga se tako može jedino s druge strane pa udrit pješke nazad preko vijadukta ako idete na Boninovo ili možda Dom zdravlja.

Parking ispod vijadukta u funkciju je stavila bivša gradska vlast, a tadašnji gradonačelnik Andro Vlahušić često je znao reći kako je to učinjeno ne bi li se građanima olakšao pristup tom području i samom groblju Boninovo. No, skalini su i tijekom njegova mandata bili zatvoreni, odnosno izlaz na vijadukt i tada je bio zapriječen ogradom. Zašto je izlaz zatvoren nije poznato ni aktualnoj gradskoj upravi.

Naime, u odgovoru na upit portala Dubrovnikpress.hr iz gradske uprave pišu kako i ograda i izlaz, odnosno skalini datiraju od prije šest do sedam godina te da su izgrađeni za vrijeme prošle gradske uprave.

„Ograda je postojala od ranije, a nije uklonjena nakon što je uređen parking i izgrađeni skalini koji vode s tog parkinga. Iz kojeg razloga tada ni kasnije nije otvoren izlaz na Splitski put nije poznato, no Grad Dubrovnik svakako će ispitati okolnosti i, ukoliko ne bude zapreka, ukloniti ogradu koja priječi prolaz s navedenih skalina.” - navode iz gradske uprave.

Također ističu kako je zemljište na kojem se ograda nalazi u vlasništvu Vrtlara, koji je suglasan s njezinim uklanjanjem.

Budući da je Vrtlar suglasan da se ograda s njegovog zemljišta makne, preostaje samo to i učiniti kako bi građani imali lakši pristup Boninovu ili Domu zdravlja, medicinskoj ustanovi koja nema niti jedno jedino parking mjesto predviđeno za pacijente koji ga posjećuju, a uz uvijek puna ulična ovo je najbliži parking Domu zdravlja.

N.M.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250