Utorak, 18 Rujan 2018 14:51

Elvis Stanić trio stiže u Dubrovnik

Jedan od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša i najnagrađivaniji jazz skladatelj srednje generacije, Elvis Stanić, nastupit će u atriju Kneževa dvora u četvrtak, 20. rujna s početkom u 21.30 sati. Vođa je „Elvis Stanić Groupa”, jazz fusion skupine koja spaja mediteransku melodioznost tradicionalne hrvatske glazbe s ritmovima latino izričaja i suvremenim jazz tendencijama.

Ovaj koncert održava se u sklopu 6. Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto i kao dio Dana kulturne baštine u Dubrovniku.

Elvis Stanić kao skladatelj, posebno je posvećen proučavanju kako hrvatske tako i svjetske tradicionalne glazbe, te je i na području tzv. World glazbe jedan od vodećih glazbenika u Hrvatskoj. Nakon završetka klasične glazbene edukacije, posvećuje se jazz, blues i rock gitari. U 70-ima i 80-ima sklada i vodi nekoliko rock i pop bandova, djeluje kao studijski glazbenik i glazbeni producent na mnogim vrhunskim pop projektima glavnih zvijezda hrvatske glazbene scene. Godine 1994. u Perruggi osvaja nagradu Berklee College of Music Award for Outstanding Musicianship, a 1995. i nagradu za najtalentiranijeg novog studenta (Best Entering Student Talent) i potpunu stipendiju prestižnog američkog koledža iz Bostona gdje studira jazz kompoziciju i jazz gitaru. Tijekom bostonskih dana surađuje s mnogim američkim jazz glazbenicima (Jim Kelly, Dennis Montgomery, John Thomas, Bob Harrigan, Frank Williams,...). Nakon povratka u Hrvatsku, 1996. g. osniva jazz fusion skupinu Elvis Stanić Group» koja postaje jedna od najboljih jazz skupina u Hrvatskoj. Zajedno snimaju četiri albuma s originalnim skladbama koje osvajaju gotovo sve nacionalne glazbene i diskografske nagrade (8 puta nagradu Porin za najbolje jazz skladbe, albume i instrumentalnu glazbu). 2004. izlazi album «Introspection», rijetki hrvatski jazz «best of» album na kojem su zastupljene skladbe s prethodnih albuma.

Ulaznice za koncert su dostupne u uredu Orkestra od 9 do 14 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncert. a na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane dostupne su isključivo na blagajni Orkestra.

R.R.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250