Utorak, 18 Rujan 2018 20:08

Ilegalni deponij na Brgatu; Općini Župa dubrovačka ruke vezane

Ružne scene na izlazu/ulazu na Gornjem Brgatu. Naime, na ovom predjelu Župe dubrovačke, "smjestio" se ilegalni deponij građevinskog otpada na što je upozorio čitatelj portala Dubrovnikpress.hr priloživši i fotografije. Nažalost, po ovom pitanju Općini Župa dubrovačka ruke su vezane.

Pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Župa dubrovačka Jure Marić kazao je kako po ovom pitanju, ali i po ostalim pitanjima slične problematike, komunalni redari svakodnevno izlaze na teren i pišu prekršajne naloge i dostavljaju ih nadležnoj inspekciji.

- Konkretno, ovo je odlagalište od gospodina Frana Maslaća. S gornje lokalne ceste on s kamiona "kipa", i onda to pada, spušta se prema državnoj ceste D223, na lokaciju iza rotora prema Dupcu. Napisali smo mu prekršajnih naloga i naloga, zvali Hrvatske ceste, ali problem ostaje. On kaže da mi njemu kršimo nekakva ustavna prava jer mu ne damo da on na magistralu iskrcava šut. Problem je i što to nije šut nego smeće! - kazao je Marić nakon što je vidio fotografije.

- Na tom predjelu Općina radi najviše što može, tu smo kupili zemljište, uredili i autobusnu stanicu, a onda se dogodi da imamo probleme s ovim stvarima. Ovo je isto kao kad nekoga uhvate da 30 puta vozi pijan i ne oduzima mu se vozačka dozvola. Pa kažu da je policija kriva. Nije kriva policija, ona je uradila svoj posao. Tako je i s ovim slučajem ovdje. Mi izlazimo na teren, radimo svoj posao, javljamo inspekciji, ali događa se da sustav zakaže. Nadamo se da će pravosuđe odraditi svoj dio posla kako bi se ovo odlagalište, ali i ostala pozatvarala. - zaključio je pročelnik župskog Jedinstvenog upravnog odjela Jure Marić.

V.Salvia

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250