Srijeda, 19 Rujan 2018 11:44

Vikend u Banićima u znaku autosporta

Predstojeći vikend na stazi poslovne zone u Banićima održati će se dva natjecanja iz kalendara Prvenstva Hrvatske u autosportovima. U subotu će se natjecati najbolji autoslalomaši, a u nedjelju vozači u kronometar vožnjama. Isto tako u nedjelju je i natjecanje najboljih kartingaša u okviru regionalne inačice prvenstva K 11 Regije jug.

Prvi dan na autoslalomu očekuje se nastup 45 vozača, dok će drugog dana na kronometar vožnjama voziti čak 60 vozača što je daleko više od očekivanja. Njima će se pridružiti i 18 vozača kartinga za Pr. Regije jug.

Imajući u vidu činjenicu kako je riječ o samom finišu natjecateljske sezone u obje discipline kvalitetnih vožnji, značajnih duela i uzbudjenja uz stazu sigurno neće nedostajati. Vodeći u autoslalomu Župljanin Mario Barović i Puljanin Nenad Damarija praktično će odlučivati o novom državnom prvaku u ovoj disciplini, a zanimljiv će biti i obračun Samoborca Daria Mučnjaka/ Citroen AX/ i Zagrepčanina Marka Cavora /Peugeot 306/ člana AK Zanatlija u kategoriji serijskih automobila.

I u kronometru se očekuje kvalitetno natjecanja jer svi vodeći u šest klasa dolaze i u Baniće. Dean Jurasić /Skoda/ vodeći u ukupnom poretku neće imati lak zadatak posebno imajući u vidu dolazak iskusnog brdaša Kopajtića /AK Rijeka/. Sva tri vodeća kluba u najačim postavama natjecati će se u nedjelju u Banićima. Bez šansi nisu niti vozači AK Župa Dubrovačka Mario Barović i Deni Kmetović, a nije isključeno da prednost „domaćeg“ terena iskoristi i netko od vozača AK Dubrovnik ili AK Ragusa Racing.

Uz to na stazi Banići u okviru Prvenstva Dalmacije kartingaši njih za sada 18 okušat će se u disciplini K 11 /kronometar karting/ koja je prošle sezone pokrenuta u Regiji jug HAKS-a.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250