Srijeda, 19 Rujan 2018 13:02

Konačno kreće uređenje Šetališta Nika i Meda Pucića

Grad Dubrovnik po završetku turističke sezone pristupit će radovima na uređenju Šetališta Nika i Meda Pucića. Radovi na uređenju navedene šetnice, planiraju u gradskoj upravi, trebali bi biti okončani do početka nove turističke sezone.

Čim turisti odu na Šetalištu Nika i Meda Pucića stara ograda koju je dobrano nagrizla ruzina zamijenit će se novom.

No, radovi na dijelu šetnice od hotela More prema hotelu Kompas koji su ostali nedovršeni neće se započinjati prije nego se izmjeni projektna dokumentacija. Kako je nedavno kazala zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić, prema postojećom projektu bilo je zamišljeno proširenje tog dijela šetališta, a što bi značilo zadiranje u pomorsko dobro, što u konačnici ne bi samo znatno produžilo radove već bi zbog izgradnje novog potpornog zida nestale brojne male plažice podno šetnice, a s čime se aktualna gradska uprava ne slaže.

Inače, duž šetnice postavit će se i nova javna rasvjeta. Naime, na dijelu šetnice javna rasvjeta koja postoji uopće nije stavljena u funkciju, a od hotela More prema Vili Eliti ona uopće ne postoji.

Projekt uređenja Šetnice Nika i Meda Puzcića u Gradskoj upravi planiraju okončati do početka iduće turističke sezone. Inače, radovi na ovoj šetnici, koji još uvijek nisu okončani, započeli su još u mandatu bivšeg gradonačelnika Andra Vlahušića koji se u uređenje šetnice upustio nakon što su duž nje okončani radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacijske mreže.

N.Metković

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250