Pobjedi li Narodna koalicija na predstojećim parlamentarnim izborima spremaju se i smjene kadrova na dubrovačkom području, koje nisu počinjene u mandatu Kukuriku koalicije.


Među prvima bi tako s mjesta direktora ACI marine u Komolcu mogao biti smijenjen Mato Franković kojeg su kukurikavci poštedjeli u proteklom mandatu, a Narodna koalicija vjerojatno neće.

 

Među HDZ-ovcima čija se imena spominju kad su u pitanju smjene je i Teo Andrić, bivši direktor Vodovoda koji je, nakon što je od Vlahušića izgubio izbornu utrku za gradonačelnika, zaposlen u Plovputu kao rukovoditelj Plovnog područja Dubrovnik.

 

Iako uspješan, od smjene nije imun ni direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić, ne zbog svog rada ili nešto desnijeg uvjerenja, već je, prema informacijama koje ima portal Dubrovnikpress.hr vrlo loše među članovima Narodne koalicije odjeknula informacija kako se njegovo ime našlo u anketi HDZ-a. Tolić nije član HDZ-a, no svejedno njegovo ime uvršteno je u ispitivanje javnog mnijenja za stranačke potrebe tko bi bio najbolji kandidat HDZ-a za gradonačelnika Dubrovnika. Pri tome nije nezanemriv ni podatak da će u slučaju pobjede Narodne koalicije novi ministar pomorstva i prometa biti HNS-ov Ivan Vrdoljak, stranački kolega gradonačelnika Dubrovnika Andra Vlahušića, o čemu je Dubrovnikpress.hr već pisao.


Bude li novi ministar kulture, o čemu je Dubrovnikpress.hr već pisao, Bojan Glavašević će se navodno pozabaviti i dubrovačkim konzervatorima, posebice njihovom voditeljicom Žanom Baćom, odnosno njezinim velikim propustima u dosadašnjem radu.