Jedan od organizatora Maratona lađa tražio je od gradonačelnika Dubrovnika Andra Vlahušića i predsjednika HNS-a Dubrovačko – neretvanske županije Valentina Dujmovića da skinu majice te da isto urade svi HNS-ovci, objavio je Dujmović na svom Facebook profilu pojašnjavajući kako im je rečeno da su zabranjena stranačka obilježja.

 

Naime, većina HNS-ovaca je kao i svih prethodnih godina na Maraton lađa stigla uglavnom u narančastim majicama s logom HNS-a, a dosad organizatori s takvom "modom" nisu imali problema.

hnsmaraton3

Osim što je potpuno nebulozno određivati tko će što obući za Maraton lađa, za razliku od mnogobrojnih HNS-ovaca, Vlahušić čak nije ni bio u narančastoj majici, nego u crvenoj, a Dujmović nije uopće imao majicu  sa stranačkim obilježjem, nego samo narančaste boje.

dujmovicmaraton

"Kakvo to društvo postajemo? Danas sam na Maratonu lađa doživio nešto nevjerojatno. HNS je šestu godinu zaredom organizirao brod sa 100-140 članova. Naravno, kao i svaki puta do sada većina njih došla je u narančastim majicama. Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić i ja pošli smo se javiti za stol ministru Orepiću i potpredsjedniku Vlade Božu Petrovu, koje poznajemo od ranije, a za stolom je bio i premijer Orešković dok se naknadno pridružio župan Dobroslavić." - napisao je Dujmović na FB-u.

 
"E sad slijedi šok i razlog zašto još uvijek u nevjerici ovo pišem. Usred našeg razgovora prilazi nam jedan od organizatora Maratona lađa i kaže: "Morat ćete skinuti majice"!?


U nevjerici sam pomislio kako je u pitanju neukusna šala, ali nažalost nije bilo tako.


"Nema stranačkih obilježja! Morat ćete svi skinuti majice. Nećete u njima na brod, niti možete ovdje ostati!"


Tada sam shvatio kako se ne šali i obratio se Božu Petrovu i Vlahu Orepiću s pitanjem: "Je li vi ovo ozbiljno? Što ćete 140 ljudi privest zbog narančastih majica?"


Naravno da nismo skinuli majice!? Ovo je država slobodnih ljudi, a Metković je uvijek bio dobar domaćin." - napisao je još Dujmović uz zaključak:

"Ali pitanje ostaje - što se to događa s našom zemljom? Što vi mislite - jesmo li trebali skinuti naše i obući neke druge majice ili ostati svoji?" - zapitao je na FB-u Dujmović.