U organizaciji udruge Capoeira Amazonas Dubrovnik od petka do nedjelje održat će se festival „2. capoeira weekend“, a s ciljem promoviranja ove specifične vještine i afro-brazilske kulture. Uz radionice program festivala uključuje besplatne satove capoeire za početnike, tribinu uz prezentaciju capoeire te projekcije filmova.


Festival će se u petak otvoriti u Lazaretima u 18 sati capoeira "rodom otvorenja", a istoga dana u 19 sati održat će se projekcija filma Mestre Leopoldinha - fina flor da malandragem.

 

Besplatni sat capoeira za početnike održat će se u subotu s početkom u 11 sati u Sportskoj dvorani Gospino polje, a na istome mjestu u 12 sati održat će se radionica capoeire.

 

Tribina pod nazivom „Ples slobode-capoeira“ održat će se u subotu u 20 sati u prostorima Art radionice Lazareti.


Predavač na tribini je profesor capoeire Nikola Orešković iz Capoeira Amazonas centra iz Zagreba, a uz teoretsku i praktičnu prezentaciju capoeire, bit će prikazan i film „Resistance in motion“.


Radionica će se održati ponovno u nedjelju u 10 sati u Sportskoj dvorani Gospino polje, a gdje će se u 13 sati održati i besplatni sat capoeire za početnike. Festival će se zatvoriti u 14 sati zajedničkom "rodom zatvaranja".


Udruga Capoeira Amazonas Dubrovnik djeluje u sklopu Amazonas organizacije sa sjedištem u Zagrebu i bavi se proučavanjem i promicanjem brazilske i afro-brazilske kulture s naglaskom na capoeiru. U Dubrovniku Udruga već četvrtu godinu redovno provodi program capoeire za odrasle, a posljednje dvije godine i capoeire za djecu.


Inače, festival se održava uz potporu Grada Dubrovnika.


V.S.