Grad Dubrovnik i dubrovačka Turistička zajednica u ovogodišnju blagdansku dekoraciju uložili su oko pola milijuna kuna, kazao je zamjenik gradonačelnika Željko Raguž, što uključuje rasvjetu, ali i mnoge ukrase koji će tako dodatno oživjeti dubrovačko božićno razdoblje.

Zamjenik gradonačelnika Željko Raguž za portal Dubrovnikpress.hr izdvojio je neke novitete.
- Bit će u Gružu kućica Ivice i Marice, u Ulici sv. Dominika primjerice odzvanjat će melodija dubrovačke kolende, postavit ćemo i velike jaslice ispred Katedrale, koje će izgledati poput onih što su lani bile ispred crkve sv. Mihajla. Izdvojio bih još i nove ukrase na šetnici u Uvali Lapad... - rekao je Raguž.

Kako je pojasnio, sve ono od lani poput velike kugle na Pilama, meda na Stradunu će ostati. Osim svega što je naveo, građane će tijekom Dubrovačkog zimskog festivala, poručio je Raguž, "iznenaditi još noviteta".
- Svake godine je cilj postaviti nešto novo, još više obogatiti blagdansku dekoraciju. S obzirom na zadovoljstvo Dubrovčana na lanjsku dekoraciju, vjerujem da sve godine idemo na razinu više. Tako će zasigurno biti i ove godine na zadovoljstvo svih građana. - rekao je Raguž.

Podsjetimo, u iduću subotu na Stradun dolaze i kućice, a tada će se upaliti i blagdanska rasvjeta.

V.Salvia