Neka bude svjetlo, kazao je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić  upalivši blagdansku dekoraciju, čime je otvorio Dubrovački zimski festival. Zaželjevši građanima na prepunom Stradunu dobru večer, gradonačelnik im je zahvalio što vole svoj Grad.

- Dragi građani i draga djeco dobra vam večer. Kao prvo hvala vam što volite svoj Grad, što volite Stradun i što toliko volite sve ono što je dobro u nama. - kazao je Vlahušić.

Osvrnuo se i na poteškoće oko otvaranja Zimskog festivala, odnosno zabrane Minstarstva kulture, koje nije bilo sklono Gradu dozvoliti da ugostiteljske kućice postavi na Stradun.

- Treći put smo ovdje zajedno. Lani smo jedva pobijedili, a ovaj put su brojni mislili da nećemo uspjeti. Napravili su nam brdo prepreka, ali ljubav u vašim srcima prema ovome Gradu i prema ovome kamenu je uspjela. Neka bude svjetlo i uživajte.- kazao je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić.

Po otvorenju Zimskog festivala uslijedio je koncert Colonije koji je kasnije pokvarila kiša pa je nastavljen u Revelinu.

Građani su izgleda jedva dočekali Zimski festival, jer Stradun je bio pun. Dok su one najmlađe zaokupirali medo, saonice Djeda Mraza i ostala blagdanska dekoracija, oni nešto stariji nisu mogli odoljeti ugostiteljskoj ponudi pa su kućice dobro radile.

N.M.