Četvrtak, 09 Prosinac 2021 01:28

„20/21 na jugu” u dva i pol dana postalo je najveće online foto natjecanje u Županiji; sudjelujte

„20/21 na jugu” u dva i pol dana postalo je najveće online foto natjecanje u Županiji; sudjelujte Foto naslovne fotografije: Davor Mladošić

U sklopu foto natjecanja „20/21 na jugu” koje je započelo 6. prosinca navečer objavili smo dosad radove više od 30 autor(ic)a, a prijavljenih je već više od sedamdeset. Pojedini autori poslali su jednu, pojedini svaki dan po tri fotografije, koliko je dnevno i dopušteno. Četrdesetak autor(ic)a još čeka svoju prvu objavu, a fotografije objavljujemo redom kako pristižu, uz napomenu da prednost objave imaju oni autori čije fotografije još nismo objavili.

Na natječaj su došli uistinu raznovrsni radovi, nismo strogi pri selekciji, nije nam bitno npr. je li poravnat horizont i slične „sitnice” jer ovaj natječaj i nije namijenjen isključivo profesionalcima, već svima kojima je fotografija draga i koji žele pokazati svoje radove bili amateri ili profesionalci, fotografirali mobitelom ili skupom kamerom. Ipak, moramo reći i da neke fotografije jedva čekamo objaviti, uistinu su – top. Koje su to, nećemo naravno otkriti, jer ne bi bilo korektno.

One koje smo odbili, odnosno čije fotografije nisu prošle osnovnu selekciju, nadamo se da se ne ljute, nisu ni sve fotografije autora čije smo radove objavili prošle odabir pa ne odustajte , natječaj traje do iza Nove, a sve potrebno o natjecanju možete naći OVDJE.

Nije nam uz svakodnevni posao lako sa svima iskomunicirati na pravi način zašto je neka fotografija odbijena ili kad će netko doći na red za objavu, a ritam koji smo za ubuduće odredili je desetak fotografija dnevno. Ritam objava ovisit će naravno i o drugim sadržajima naših portala Južni i DubrovnikPress te vezanih Facebook stranica portala na kojima fotografije objavljujemo. Hoćemo li taj ritam zadržati također ovisi naravno prvenstveno o vašim prijavama, ali i da niti jedna fotografija više ne stigne, natječaj je već uspio, jer osim što je u nepuna tri dana već postao najveće foto natjecanje ovakve vrste u Dubrovačko – neretvanskoj županiji, uspjeli smo vas zabaviti i potaknuti da javno pokažete svoje radove što je na koncu bilo i najvažnije, nije vrag da je sve u 1.000 kuna nagrade. Znamo da nije jer na natjecanju sudjeluju i autori koji nisu previše zainteresirani za Facebook pa i ne računaju na veliki broj „likeova” FB prijatelja koji odlučuju. Svjesni smo i sami da zbog toga, iako je bilo dosta reakcija na njih, pojedine fotografije nisu dobile pažnju kakvu bi trebale u odnosu na kvalitetu, ali nastojat ćemo na neki način mimo natječaja istaknuti i dobre radove fotografa koji su u takvoj poziciji.

Hvala vam što sudjelujete u foto natječaju „20/21 na jugu”, pratite nas i dalje i – šaljite fotografije.

Na našim Facebook stranicama Južni i DubrovnikPress možete danas naći i popis sljedećih 20 autora koji su na redu za objavu.

gl. urednik Davor Mladošić

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019