Ponedjeljak, 30 Kolovoz 2021 12:11

„300 kuna ili nema sjesti” stiglo i do gradske vijećnice

Zašto je Grad nemoćan i ne želi uvesti red na javnim površinama koje su u zakupu Cele, pitao je gradonačelnika vijećnik Đuro Capor (SJG), nakon što je niz građana ispred Cele doslovce ovoga ljeta potjeran uz obrazloženje da ne mogu sjedati za stolom ukoliko neće potrošiti minimalno 300 kuna.

- Građani su ostali iznenađeni kad su vidjeli nezakonitu odluku da mogu sjesti oni koji će potrošiti 300 kuna. Ako dogodine taj ceh bude 3 000 kuna za rezervaciju stola, hoćete li i dogodine biti nemoćni? Praksa da se naplaćuje ulaznica po zakonu je moguća samo u zatvorenim klubovima, ne na javnim površina. - rekao je Capor.

Upozorio je i na radno vrijeme Cele i Bodege dok su svi ostali zatvoreni.

- Lijepo se vide zabave do 1:30 ujutro dok su u skladu s propisima ove države drugi zatvoreni. Ne zaboravimo da su bili oslobođeni zakupa u krizi, spušten im je iznos zakupa 50 posto, a građani su diskriminirani. - kazao je Capor.

Pitao je Frankovića je li točno da zbog protivljenja vlasnika Cele i Bodege ceremonija zatvaranja Dubrovačkih ljetnih igara nije održana ispred crkve Svetoga Vlaha nego ispred Katedrale.

Franković je odgovorio kako će se pitanje tjeranja gostiju ukoliko neće potrošiti 300 kuna definirati idućim ugovorom o zakupu javne površine.

- Svi učimo, tako smo i mi iz ovoga naučili pa ćemo idućim ugovorima to posložiti kako treba. Što se tiče ceremonije zatvaranja Igara, prostor ispred crkve Svetoga Vlaha bio je premali za svu publiku i zato je bila ceremonija ispred katedrale. - rekao je Franković.

Odgovarajući na vijećničko pitanje Ivanu Cetiniću (KLGB Ivice Roka), gradonačelnik je inače kazao kako je tzv. minimalni spent normalna stvar.
 
- Minimalan „spent” je normalna stvar, mogli su ići na rezervaciju stolova i to im je bilo legitimno, ali ako ćemo promijeniti uvjete korištenja javnih površina, to možemo promijeniti kroz ugovor. - rekao je Franković.

Nikolina Metković

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020