Petak, 24 Rujan 2021 20:46

„Čini pravu stvar”: U četiri dana prikupljen novac za invalidska kolica mladom sugrađaninu

Prvi izazov Caritasa Dubrovačke biskupije i dubrovačkog paraolimpijca Mihovila Španje pokrenut na platformi “Čini pravu stvar” te putem medija i društvenih mreža podijeljen u javnosti, danas, na Dan biskupijskog Caritasa, uspješno je završen. 
 
U samo četiri dana od dana postavljanja izazova prikupljen je potreban novac za kupnju invalidskih kolica jednom mladom sugrađaninu. I ne samo da je potreban iznos prikupljen nego se sakupilo i više novca nego je u izazovu zatraženo, pa će, zahvaljujući tom dodatnom iznosu, biti kupljen bolji model kolice.
 
Evo zahvale Mihovila Španje: 
 
Dragi prijatelji, 
sretan sam što vas mogu obavijestiti kako smo prikupili potrebna sredstva za električna invalidska kolica našem mladom sugrađaninu! Ponosan sam na sve vas, koji ste se tako brzo odazvali i pomogli, u samo 4 dana od postavljenog izazova.

Kako je već sada prikupljeni iznos premašio postavljeni cilj, a akcija završava u 0:00, Caritas Dubrovačke biskupije i ja smo se odlučili za kupovinu boljeg modela kolica, veće brzine i vremena punjenja: https://crosst.hr/agin-6-10-kmh-skuter/ u iznosu 23.125,00 kn.

U ponedjeljak, nakon što sve eventualne uplate od vikenda sjednu na račun, izvijestit ćemo vas o točno prikupljenom iznosu. Razliku do 23 tisuće, ako bude potrebe, će pokriti Caritas Dubrovačke biskupije.

Nakon što kolica doputuju do Dubrovnika, obavijestit ćemo vas te ćete moći vidjeti kolica koja ste darovali našem mladom sugrađaninu svakako olakšali, ali i uljepšali život.

Kontaktirali smo ga danas kako će dobiti ovaj model kolica i bio je jako sretan.

Što reći, nego veliko HVALA još jednom u moje i Caritasovo ime!
 
Među donatorima, od kojih su jedni anonimno darivali, a drugi su ostavili svoj potpis, nalazi se, kako su napisali, popodnevna skupina iz Dječjeg vrtića Gruž, iz školske godine 2019./20., generacija djece i tete Maje koja je uplatila iznos prvotno namijenjen za izlet na koji nisu mogli poći, pa su ga odlučili "iskoristiti’’ na najbolji mogući način.
 
Iz Caritasa ističu da će javnost biti obaviješten kada kolica budu kupljena i predana mladiću. 
 
A.T./Dubrovačka biskupija

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020