Četvrtak, 25 Studeni 2021 19:26

„Dani otvorenih vrata EU projekata”: Održana akcija čišćenja otpada na ušću Neretve

Povodom obilježavanja Svjetskog dana djece, a u sklopu manifestacije „Dani otvorenih vrata EU projekata” na ušću Neretve održana je eko akcija čišćenja otpada iz mora.

U organizaciji ureda EUROPE DIRECT Dubrovačko - neretvanske županije kojeg vodi Regionalna agencija DUNEA u akciji su, uz učenike i ravnateljicu Srednje poljoprivredne i tehničke škole u Opuzenu, sudjelovali i predstavnici DUNEA -e, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko - neretvanske županije kao i stručnjaci udruge BIOM.

Kroz događanje se prezentirao COASTING PLUS projekt te nulta stopa onečišćenja kao jedan od ciljeva unutar Europskog zelenog plana. Učenicima su održane i kratke edukacije o ušću Neretve, kao i o problematici onečišćenja mora plastikom. Nakon edukativnih aktivnosti i same akcije čišćenja, učenici su se uz stručno vodstvo okušali u promatranju ptica.

Događanje je podržala i Čistoća Opuzen koji su se pobrinuli za uklanjanje i zbrinjavanje prikupljenog otpada.

Održana eko akcija samo je dio aktivnosti u sklopu manifestacije „Dani otvorenih vrata EU projekata“ čime se Hrvatska i ove godine uključila u širu kampanju koju provodi Europska komisija pod nazivom “Europe in My Region“, a čiji je cilj potaknuti građane da otkriju i nauče više o projektima koje Europska unija financira diljem Europe.

dpp

Srodni sadržaj (po oznakama)

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019