Ponedjeljak, 05 Listopad 2020 10:15

„Ljetna lektira“ Ljetne škole filma Šipan najbolji igrani film na državnoj Reviji filmskog stvaralaštva djece

Sa snimanja „Ljetne lektire“ Sa snimanja „Ljetne lektire“ Foto: LJFŠ

Na netom završenoj državnoj Reviji filmskog stvaralaštva djece, koja se ove godine s bazom na Malom Lošinju održala uglavnom u online formi, prošlogodišnji film radionice igranog Ljetne škole filma Šipan „Ljetna lektira” osvojio je prvo mjesto u kategoriji igranog filma.

Film „Ljetna lektira” je nastao na 16. Ljetnoj školi filma Šipan 2019. pod mentorstvom Zorana Zoke Ćatića i Mirze Ajnadžića, a u produkciji Mira Bronzića i Nilsa Neuberta. Polaznici radionice koji su po sistemu od ideje do premijere osmislili, režirali, snimili i montirali ovaj petnaestominutni film bili su: Ivo Krističević, Petra Bibica, Đive Đurović, Ivan Marković, Antonija Đurković, Klara Bašić, Ante Urđević, Zita Marković, Pero Boroje, Andrea Đurović, Nika Bibica, Margita Labaš, Maro Simunović i Lara Marčinko.

Revija se održavala online i u Malom Lošinju od 1. do 4. listopada. Revija filmskog stvaralaštva djece najveća je i najstarija dječja filmska manifestacija u Hrvatskoj. Ove godine zajednički su je organizirali Hrvatski filmski savez, OŠ Maria Martinolića Mali Lošinj i Pučko otvoreno učilište Mali Lošinj.

Za program 58. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece prijavljeno je čak 245 filmova autora osnovnoškolskog uzrasta. U progam konkurencije odabrano je 86 radova u šest kategorija od kojih je 22 animiranih, 11 dokumentarnih i 19 igranih filmova. Ostale kategorije broje 13 radioničkih, 12 filmova u slobodnom stilu te devt TV reportaža.

Nagrade na Reviji dodijelio je stručni ocjenjivački sud koji su činili redateljica Čejen Černić Čanak, animatorica Petra Zlonoga te novinarka i savjetnica u uredu pravobraniteljice za djecu Maja Flego. Uz njih, o nagradama je odlučivao i ocjenjivački sud djece iz Malog Lošinja.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020