laus banner 2021 2

Subota, 20 Veljača 2021 18:26

„Meteorološka analiza podataka s planeta Mars” učenika i profesorice iz Metkovića nominirana za projket MOOC

U suradnji s učenicima Ivanom Majićem i Tonijem Žderićem (4. D razred, smjer elektrotehničar), profesorica savjetnica engleskog jezika Zorana Vekić iz Srednje škole Metković napravila je razradu školskog plana „Meteorological analysing data from planet Mars“ (Meteorološka analiza podataka s planeta Mars), izrađenu na temelju STIM (Schools Tune Into Mars) resursa za potrebe učitelja.

STIM resursi su dio projekta MOOC-u (Massive Open Online Course) European Schoolnet Academy-a, koja je izabrala njenu razradu školskog plana te ju je nominirala i objavila na dvije web stranice, Scientix: http://www.scientix.eu/resources/details?resourceId=28263) i Insight: https://insight.oca.eu/fr/stim-resources

Razrada plana je javno objavljena i dostupna na stranicama Srednje škole Metković na sljedećoj poveznici: http://ss-metkovic.skole.hr/engleski-jezik

Scientix prikuplja i promovira najbolje prakse u poučavanju i učenju znanosti u Europi te organizira treninge i radionice za STEM učitelje, dok je insight mreža za inovativnu i dugoročnu suradnju učitelja o svemirskom obrazovanju povezanom s misijama na Marsu.

Projekt profesorice savjetnice Vekić pruža obuku učiteljima kako bi u učionicama koristili inovativne nastavne materijale koji se odnose na svemirske misije na Marsu.

STIM okuplja mrežu škola i organizacija zainteresiranih za svemirsko obrazovanje i studije povezane s planetom Marsom. Opći cilj mu je pružiti pedagoške materijale s visokokvalitetnim inspirativnim lekcijama povezanim s planetologijom.

Materijali projekta temelje se na najnovijim dostignućima u svemirskim istraživanjima i pedagogiji, te zadovoljavaju potrebe učitelja za mogućnostima u profesionalnom razvoju, koristeći posebne znanstvene koncepte u planetologiji i planetarnoj seizmologiji. Samim time, STIM pruža odgovarajuće smjernice i podupire inovativne aktivnosti koje se razvijaju u zajedničkom procesu između istraživača i nastavnika.

Ovaj projekt pokrenut je kao projekt s više osnivača koji se financira iz programa Erasmus + te omogućuje visoku primjenjivost i stvarno širenje rezultata STIM projekta.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020