Ponedjeljak, 06 Prosinac 2021 18:47

1.000 kuna za najbolju fotografiju; foto natječaj portala Južni i DubrovnikPress „2021. na jugu”

1.000 kuna za najbolju fotografiju; foto natječaj portala Južni i DubrovnikPress „2021. na jugu” Foto naslovne fotografije: Davor Mladošić

Snimili ste dobru fotografiju i želite da je što veći broj ljudi vidi ili možda dosad niste razmišljali o javnoj objavi, ali imate fotografije koje zaslužuju pažnju... Kako god, u oba slučaja ukoliko ste snimili fotografije za koje smatrate da su vrijedne objave ovo je izvrsna prilika da ih pokažete, da se zabavite, a pri tome možete i zaraditi 1.000,00 kuna uz par sitnica na poklon.

Naime, partnerski portali Južni i DubrovnikPress od danas kreću s fotografskim natječajem ili natjecanjem, kako je kome draže - „20/21 na jugu”. Uz nagradu za najbolju fotografiju od 1.000,00 kuna i par sitnica, pripremamo i tjedne poklone.

Uvjeti za sudjelovanje su jednostavni, pošaljite fotografiju na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. nakon čega će one fotografije koje prođu uredničku selekciju, odnosno zadovolje osnovne kriterije kvalitete, biti objavljene na našim Facebook stranicama Južni i Dubrovnik Press uz ime autora/autorice i oznaku „20/21 na jugu”.

KAKO DO NAGRADE...

Autor(ica) fotografije koja prikupi najviše reakcija (prema podacima koje Facebook prikaže u našim „insightsima”) osvojit će 1.000,00 kuna i par sitnica. Dakle, zbrajat će se „likeovi” na samu fotografiju kao i „likeovi” koje dobiju naše FB stranice Južni i Dubrovnik Press, zatim broj dijeljenja s naših stranica i „likeovi” na fotografijama ostvareni dijeljenjem s naših Facebook stranica, kao i komentari, ukratko - sve reakcije koje ostvari pojedina fotografija idu u konačni zbroj koji odlučuje o pobjedniku.

Svim autorima je naravno dopušteno dijeliti vlastite fotografije s naših stranica, ali autorima nije dopušteno komentiranje vlastitih fotografija niti „lajkanje” komentara, kako na našim stranicama, tako i na profilima ili drugim stranicama gdje su podijeljene.

Osim 1.000,00 kuna i par sitnica za najbolju fotografiju, tjedne poklone pažnje dobit će autori fotografija koje na isti opisani način skupe najviše reakcija u jednom tjednu. Bez obzira je li neka fotografija bila najbolja fotografija tjedna, nastavlja natjecanje za najbolju fotografiju natječaja „20/21 na jugu”, ali ne može više biti proglašena najboljom fotografijom tjedna.

VREMENSKO RAZDOBLJE NATJEČAJA I KAKVE FOTOGRAFIJE SLATI

Fotografije za natječaj možete slati od danas do 2. siječnja u ponoć, a natjecanje, odnosno vrijeme za koje će se računati broj reakcija za najbolju fotografiju traje do 9. siječnja u ponoć. Najbolja fotografija bit će proglašena 11. siječnja, a najbolje tjedne fotografije 14. prosinca, 21. prosinca, 28. prosinca i 4. siječnja.

Kakve fotografije slati? Tema je slobodna, kao i tehnika, mogu biti i crno bijele fotografije, mogu biti pejzaži, art fotografije, portreti, blagdanski izgled vašeg mjesta, koju god tematiku da izaberete nećete pogriješiti ako fotografiju smatrate dobrom. Samo je jedan uvjet – fotografije trebaju biti snimljene ove ili prošle godine, a dopuštene su i fotografije snimljene i tijekom trajanja natječaja te moraju biti snimljene na području Dubrovačko – neretvanske županije ukoliko prikazuju mjesto, grad i sl.

Naravno, neka osnovna pravila oko slanja fotografija postoje, jedno je da ne šaljete fotografije „veličine poštanske marke”, dakle, što veća rezolucija tim bolje, one premalenih dimenzija morat ćemo nažalost odbiti.

Drugo pravilo jest da svaki sudionik može dnevno poslati najviše tri fotografije.

Treće pravilo je da će fotografije koje pristignu na natječaj i budu odabrane za objavu biti ujedno i objavljene onakve kakve su i stigle, dakle ne možete očekivati dodatnu obradu fotografija s naše strane inače natječaj ne bi imao smisla.

Fotografije trebaju biti imenovane uz podatak gdje su i kad snimljene, npr. „Zalazak Sunca, Dubrovnik, kolovoz 2021.”

One koje prođu uredničku selekciju i budu objavljenje sudjeluju u natjecanju, a autorska prava naravno ostaju autorima dok Južni i Dubrovnikpress imaju pravo korištenja (i obrade) fotografija na svojim web stranicama i drugim vezanim publikacijama bez naknade autorima. Slanjem fotografija autori pristaju na ove uvjete. Pobjednik natječaja mora posjedovati važeći žiro račun za isplatu autorskog honorara za najbolju fotografiju.

Južni i Dubrovnikpress

Važno: Izmjena pravila o slanju fotografija 12. prosinca

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019