Ponedjeljak, 18 Rujan 2023 12:55

21-GODIŠNJAK „POSUĐIVAO” PLOVILA

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Dubrovnik 21-godišnji hrvatski državljanin se sumnjiči za tri kaznena djela. Radi se o dva kaznena djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari i jednom kaznenom djelu krađe zbog čega je i zatvoren.

Naime, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni u noći s 24. na 25. kolovoza ove godine odvezao plovilo koje se nalazilo uredno privezano na vezu u Dubrovniku i koristio plovilo vozeći se po dubrovačkom akvatoriju pri čemu je potrošio oko 130 litara goriva, nakon čega je plovilo uredno vratio na vez odakle ga je prvotno uzeo.

Potom je 8. rujna ove godine odvezao drugo plovilo koje se nalazilo uredno privezano na vezu u Dubrovniku. Plovilo su istog dana pronašli policijski službenici Postaje pomorske policije Dubrovnik kod otoka Lopuda kada je utvrđeno da ga je osumnjičeni tamo ostavio nakon što je potrošio svo gorivo koje se nalazilo u plovilu, oko 250 litara.

Osim toga, sumnjiči se da je, radeći kao zaposlenik jednog ugostiteljskog objekta na području Dubrovnika, otuđio novčanik jedne od gošći koja ga je slučajno zaboravila uzeti sa stola. U novčaniku su se nalazili osobni i bankovni dokumenti i manji novčani iznos.

dpp