Četvrtak, 14 Travanj 2022 13:15

23 – godišnjak uhićen zbog krivotvorenja eura i dilanja, oduzet mu i automobil

Nakon što je Policijska postaja Korčula sredinom ožujka ove godine zaprimila obavijest o tri krivotvorene novčanice u apoenu od 50 eura, koje su položene kao devizni polog klijenta s područja Korčule, provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena osnovana sumnja da je spomenute novčanice izradio i osobno koristio 23 -godišnjak.

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku pretražena je obiteljska kuća 23 -godišnjaka kada je pronađeno još pet komada krivotvorenih novčanica u apoenu od 50 eura. Osim toga, pretragom je pronađena digitalna vaga i 155 g marihuane koja je bila pakirana u manje pvc vrećice, spremna za dalju prodaju.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su marihuanu, zajednički radi preprodaje, nabavljali spomenuti 23 -godišnjak i 28 -godišnjakinja s kojom je obiteljski povezan.

Prije samog početka pretrage 23 -godišnjak je zaustavljen tijekom prometne kontrole u gradu Korčuli kada je utvrđeno da osobnim vozilom upravlja iako na snazi ima tri zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije. S obzirom da 23 -godišnjak ima najmanje dvije pravomoćne sudske presude za upravljanje vozilima pod zabranom, policija mu je oduzela vozilo, pripadajuću prometnu dozvolu i ključeve od vozila.

Zbog sumnje da je počinio kaznena djela krivotvorenja novca i neovlaštene proizvodnje i promet drogama 23 -godišnjak će uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko - neretvanske, dok mu zbog počinjenog prometnog prekršaja slijedi odgovarajuća prekršajna prijava u redovnoj zakonskoj proceduri.

Spomenuta 28 -godišnjakinja je kazneno prijavljena za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama u redovnoj zakonskoj proceduri.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019