Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 10 Listopad 2021 12:15

25 novih slučajeva, najviše u Dubrovniku

U Dubrovačko - neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Radi se o 12 osoba muškog spola i 13 osoba ženskog spola: deset iz Dubrovnika, četiri iz Konavala, tri iz Vele Luke i Župe dubrovačke, dvije iz Blata i Orebića te jednoj iz Korčule. Izliječeno je 28 osoba: devet iz Dubrovnika, pet iz Ploča, četiri iz Župe dubrovačke, tri iz Korčule, dvije iz Konavala i Metkovića te jedna iz Opuzena, Vele Luke i s Mljeta. U posljednja 24 sata obrađena su 342 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 144 068 uzoraka. - priopćenje je Stožera civilne zaštite Dubrovačko – neretvanske županije u nedjelju.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 24 osobe pozitivne na koronavirus, a četiri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i nalaze se na respiratoru. U samoizolaciji je 649 osoba, a u posljednja 24 sata utvrđen je jedan slučaj kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđen je ukupno 961 slučaj kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

dpp