Ponedjeljak, 02 Listopad 2023 14:20

6,14 MILIJUNA EURA BESPOVRATNIH SREDSTAVA DODIJELJENO ZA IZGRADNJU DOMA UMIROVLJENIKA NA MEDAREVU

Uručivanje ugovora / budući dom Uručivanje ugovora / budući dom Foto: Grad Dubrovnik

Ugovor o financiranju vrijedan 6,14 milijuna eura za izgradnju Centra za starije osobe, koji će biti smješten ispod Opće bolnice Dubrovnik, uručili su danas predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić županu dubrovačko – neretvanskom Nikoli Dobroslaviću i gradonačelniku Dubrovnika Matu Frankovića.

Bespovratna sredstva su Gradu Dubrovniku i Dubrovačko - neretvanskoj županiji, kao partneru, odobrena u okviru poziva Izgradnja i opremanje centara za starije osobe.

- Nastavljamo koristiti europska sredstva za unapređenje kvalitete života u našem Gradu. Uz dom u Gružu ovo je drugi projekt nakon 50 godina vezan uz skrb i smještaj starijih sugrađana kojeg je pokrenula ova gradska uprava. - rekao je gradonačelnik Mato Franković.

Izgradnjom budućeg Centra za starije osobe Dubrovnik će dobiti dodatnih 275 mjesta za smještaj sugrađana treće životne dobi. Objekt će biti opremljen restoranom, liječničkom ordinacijom, prostorima za fizikalnu terapiju te društvenim prostorijama. Uz dom za starije i nemoćne tipa hotel u Gružu, izgradnjom objekta ispod Opće bolnice zadovoljit će se većina potrebe smještaja dubrovačkih umirovljenika što je jedna od najvažnijih odrednica ove gradske uprave prema sugrađanima treće životne dobi.

Podsjetimo, u svibnju i lipnju ove godine provedeno je čišćenje terena koje je uključivalo rušenje preko 30 godina stare, oronule i nikad dovršene građevine što je preduvjet za izgradnju novog, suvremenog objekta.

dom umirovljenika radovi 021023 min

dpp