Ponedjeljak, 20 Prosinac 2021 00:33

9,8 milijardi kuna vrijedan je županijski Plan razvoja do '27.

Župan dubrovačko - neretvanski Nikola Dobroslavić Župan dubrovačko - neretvanski Nikola Dobroslavić Foto: arhiva Dubrovnikpress

Na nedavnoj sjednici Skupštine Dubrovačko – neretvanske županije usvojen je Plan razvoja Dubrovačko - neretvanske županije do 2027. godine. O kakvom je zapravo dokumentu riječ pojasnio je župan Nikola Dobroslavić.

- To je nova generacija temeljnih planskih dokumenata. Po prvi put u Hrvatskoj na razini države imamo Nacionalnu razvojnu strategiju 2030. i s njom se moraju uskladiti Planovi razvoja županija. Kroz dvije godine smo prošli sve faze, uključili smo radne skupine, predstavnike jedinica lokalne samouprave, poduzetnika itd. Kroz Partnersko vijeće smo utvrdili konačni prijedlog. Neke od glavnih smjernica su daljnje prometno povezivanje, razvoj turizma i ostalog gospodarstva s naglaskom na digitalno i zeleno gospodarstvo, razvoj poljoprivrede, ujednačen razvoj Dubrovačko – neretvanske županije s posebnim naglaskom na otoke, brdska i potpomognuta područja itd. - rekao je župan Dibroslavić

- Strateški projekti u ovom Planu su oni od državnog i županijskog značaja, ali i neki koji su kandidirale jedinice lokalne samouprave. U njemu nisu projekti koji su već u provedbi, a ukupna vrijednost projekata iz ovog Plana je 9,8 milijardi kuna. - rekao je župan Dobroslavić.

Vizija je, rekao je župan Dobroslavić, „da do 2027. godine Dubrovačko - neretvanska županija postane europska regija visoke kvalitete življenja, stabilne i dinamične ekonomije, visokog stupnja društvene solidarnosti i uključivosti, očuvanog okoliša i kulturnopovijesnog nasljeđa kojom se upravlja kroz participativan i strateški utemeljen pristup na dobrobit budućih generacija”.

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019