Ponedjeljak, 24 Lipanj 2024 01:54

AERODROM I AUTOMOTODROM U DUBROVAČKOM PRIMORJU, O TOME SE VEĆ PRIČALO I U VLADI

Načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić Načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić Foto: JPA

Na Lisačkim rudinama završavamo izmjene Prostornog plana. Tu predviđamo manji aerodrom i trkaču stazu kakva je u Hrvatskoj na Grobniku. Naša staza mogla bi biti u funkciji 12 mjeseci jer nema snijega i leda dok je njihova otvorena maksimalno devet, deset mjeseci. - kazao je u razgovoru za portal Južni načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić.

- Moram reći da je to manji aerodrom, da se moji prijatelji Konavljani ne naljute jer mi smo s Konavlima u bratskim odnosima. Kad sam išao u srednju školu, Konavljani su nam bili kao starija braća. Nas Primoraca je bilo manje pa su nas štitili Konavljani kad bismo se zakačili s gradskom djecom. Dakle, Čilipi su naš veliki centralni aerodrom. - rekao je Knežić za Južni.

- Trkaču stazu nam je crtala renomirana projektantska tvrtka. Razradili smo kompletno idejno rješenje i sad završavamo Prostorni plan. Predložit ćemo državi i dogovoriti s Vladom model javno – privatnog partnerstva, da taj netko, tko bi izgradio stazu i aerodrom s tim upravlja na razdoblje od 40 do 50 godina. - kazao je Knežić dodavši da su „neke strane kompanije pokazale određeni interes” te da s u tom već pričalo i u Vladi.

Ostatak razgovora možete pročitati na Južnom OVDJE.

dpp