Srijeda, 01 Rujan 2021 10:19

Ako ste rođeni u jednom od ova tri horoskopska znaka, onda ste pravi sretnik!

Ova tri znaka koje ćemo spomenuti u ovom tekstu poželjet ćete imati, recimo, za put u Las Vegas - oni su najsretniji znakovi u zodijaku! Iako su njihove osobnosti izrazito različite (osobito prve dvije), svi imaju zajednički planetarni utjecaj koji im daje dodatnu sreću. Mi koji nismo rođeni u tim znakovima, možemo biti ljubomorni na one koji jesu...

Što se tiče sreće i zodijaka, postoji jedan veliki “igrač” na kojeg uvijek moramo paziti: Jupiter. Ovaj divovski planet utjelovljuje sve što znate o sreći. Kad čitate nečiju astrološku kartu, uvijek gledate njihov položaj u odnosu na Jupiter kako biste dobili uvid u to koliko bi dobro (ili loše) njihovo urođeno bogatstvo moglo biti. Na primjer, ako nečiji natalni Jupiter sleti u znak blizanaca, mogli biste pretpostaviti, odnosno naslutiti da se njihovo bogatstvo nalazi u društvenosti.

Budući da kontrolira kozmičku sreću, Jupiter se ogleda u svakom od ova tri sretna znaka. Prvi znak koji smo odabrali kao najsretniji, njime izravno vlada Jupiter (vjerujte, iznimno puno biste voljeli da ste rođeni u tom znaku!). Drugim najsretnijim znakom nekada je vladao Jupiter, ali sada se tvrdi da je Neptun njegov matični planet. I posljednji, ali nimalo manje važniji sretni znak je jedan koji pomaže uzvisiti Jupitera - o tome nešto više u nastavku. Zapamtite - samo zato što se vaš znak ne pojavljuje na ovom popisu, ne znači da niste blagoslovljeni srećom. Mi nismo samo pod jednim znakom - imamo utjecaj svih ostalih planeta u našoj natalnoj karti. Ako vaš natalni Jupiter padne u bilo koji od ovih znakova... Uistinu ste sretni!

Strijelac (od 22. studenog do 21. prosinca)
Strijelac je najsretniji znak u zodijaku. Uvijek smo bili zadivljeni koliko se strijelci i na koje sve načine mogu izvući. Oni su stereotipni lutalice i najveći avanturisti od svih 12 znakova i imaju veliku sreću pronaći prijatelja uvijek i svugdje. Horoskopski znak strijelca je promjenjiv znak, što znači da znaju biti spontani, ali imaju i ozbiljnu želju za ostvarivanjem ciljeva zahvaljujući elementu vatre koji im pomaže u “pojačavanju” sreće. Strijelci ne dopuštaju da čekaju sreću. To je kod njih neprihvatljivo te će učiniti mnogo toga da sami pronađu sreću. Sigurno znate onu izreku: “Sreća prati hrabre”. Strijelci su hrabri, ali i vole riskirati pa su stoga česti gosti raznih casino lokacija.

Ribe (od 19. veljače do 20. ožujka)
Ribe su drugi najsretniji znak u zodijaku i potajno imaju nešto zajedničko sa strijelcem. Dok mnogi moderni astrolozi vjeruju da Neptun vlada ribama (što je mišljenje velikog dijela pratitelja horoskopa), drevni astrolozi vjerovali su da je Jupiter vladao ovim znakom. Zbog Jupiterovog utjecaja, ribe su sretne poput strijelca. Za razliku od strijelca, ribe ne koriste “silu” za skupljanje sreće. Dapače, koriste svoju intuiciju da bi zajahali valove sreće.

Rak (od 22. lipnja do 22. srpnja)
Rak je horoskopski znak, po našem mišljenju, s najlošijom reputacijom. Oni su pogrešno razvili reputaciju onih koji su najosjetljiviji od svih. Iako rakovi mogu imati jaku vezanost za udobnost i dom, oni su također izvrsni u očitovanju i stvaranju sreće! Njihova kardinalna priroda daje im želju i težnju za ostvarivanjem ciljeva, a intuicija daje smjer. Kao i strijelci, izuzetno su sretni u pitanju klađenja. Za dodatni poticaj sreće, naš prijatelj Jupiter uzvišen je u znaku raka, što znači da Jupiterova energija rezonira s energijom raka.