Srijeda, 22 Prosinac 2021 20:18

Akustične ploče. Rješenje za buku u uredima?

Radite li u otvorenim uredima?

Svi znaju da pravilna ergonomija na radnom mjestu dovodi do boljih rezultata zaposlenika. Bilo da se radi o ispravnoj radnoj stolici, stolu ili okruženju u kojem radimo. Osim održavanja toplinskog i svjetlosnog komfora, u današnje bučno vrijeme trebali bismo se usredotočiti i na akustični komfor. Jedno od rješenja koja ne zahtijevaju kompliciraniju rekonstrukciju interijera, a mogu ukrasiti i Vaš ured, su akustične ploče.

Što je akustična ploča?

Akustične ploče su ploče različitih oblika i veličina koje apsorbiraju zvuk. Zvuk stvaraju valovi, koji se u uobičajenim prostorijama reflektiraju od materijala ograničene apsorpcijske sposobnosti (beton, staklo itd.). Odraz zvuka stvara odjeke koji komunikaciju u interijeru mogu učiniti neugodnom. Paneli služe kao akustična korekcija, koja smanjuje vrijeme odjeka u interijeru. Svi sigurno znamo koliko je neugodno raditi u bučnom okruženju, gdje se oko vas raspravlja o nekoliko tema. Ploče vrlo dobro apsorbiraju osobito srednje frekvencije zvuka tipične za ljudski glas (500 - 2000 Hz). Ne radi se o zvučnoj izolaciji, odnosno smanjenju prijenosa buke iz jedne prostorije u drugu, nego o apsorpciji buke i tako poboljšanju kvalitete komunikacije unutar jedne prostorije. Na primjer, kao materijal koristi se staklena vuna ili poliester, koji je prikladan i zbog mogućnosti recikliranja.

Gdje je prikladan?

Posebno su prikladni za urede, ali ih možete koristiti i u drugim područjima gdje se kreće veći broj ljudi. Dobro će poslužiti, primjerice, u restoranima i kafićima. Akustične ploče same po sebi služe i kao dizajnerski element. Proizvode se u različitim veličinama i bojama i definitivno su način kako oživjeti nezanimljive interijere. Možete ih postaviti na zid ili u prostor. Stoga pokušajte nešto novo i dajte svojim zaposlenicima u otvorenim prostorima više mira za rad.

Alternativno, možete isprobati i manje drastično rješenje u obliku tapete za zid. One doduše ne pružaju tako dobru zvučnu izolaciju prostorije kao akustične ploče, ali zato pružaju mnogo šire mogućnosti za estetsko poboljšanje prostora.

Marketing

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020