laus banner 2021 2

Ponedjeljak, 22 Veljača 2021 13:35

Antun Bašić kandidat Župke za načelnika Župe dubrovačke

Predsjednik stranke Antun Bašić bit će kandidat Župke za načelnika Općine Župa dubrovačka. Župska stranka – Župka, danas je u Kuparima javnosti predstavila svog kandidata za načelnika i nositelja liste za Općinsko vijeće Antuna Bašića.

Bašić je tom prigodom kazao je kako Župka želi prenijeti sinergiju nekadašnjih nezavisnih vijećnika prenijeti u Općinu Župa dubrovačka „kako njenim stanovnicima tako i zaposlenicima općine”, kazao je Bašić.

Istaknuo je kako stanovnici Župe dubrovačke postižu zapažene uspjehe na brojnim gospodarskim i društvenim poljima te kako je Župa u vrhu ljestvice općina i gradova po prirodnom prirastu na razini države, ali da se „stječe dojam kako napredujemo na svim poljima osim na razini Općinske vlasti, odnosno politike”.

Kandidat za načelnika općine Antun Bašić nadalje je istaknuo kako iza sebe ima dvadeset godina iskustva na rukovodećim pozicijama u javnom, a posebno u privatnom sektoru te da „želi pokrenuti uspavanu općinu i pretvoriti je u moderan servis građana koji će aktivno i transparentno raditi na projektima financiranim iz EU fondova, što sad nije slučaj”.

- Transformacija djelovanja općinske uprave ići će u smjeru digitalizacije, razvoja sustava nagrađivanja zaposlenika te stvaranja učinkovitog tima s jasno postavljenim planovima, ciljevima i rokovima, a komunikacija s javnošću bit će kontinuirana, jasna i iskrena. Ključni projekti su Aglomeracija i spajanje na kanalizaciju 70% kućanstava u Župi, rješavanje prometnih problema primjenom suvremenih pametnih rješenja, oživljavanje kulturnog života stvaranjem prvog župskog muzeja, stvaranje sportskog centra, brigu o zaštiti okoliša prije svega kroz dokidanje i sanaciju brojnih divljih deponija građevinskog otpada te općenito promjenu stava Općine iz pasivnog u aktivni prema korisnicima koncesija na području Župe dubrovačke. S obzirom na gospodarsku krizu mogu najavti paket mjera usmjeren pomoći stanovništvu, a kao sveobuhvatnu mjeru koja će pomoći svakoj zaposlenoj osobi na području Župe vidi kroz smanjenje prireza porezu na dohodak.- rekao je kandidat Župke za načelnika Općine Župa dubrovačka Antun Bašić.

Antun Bašić svoje obraćanje završio je s obećanjem da će kao načelnik Općine „jasno odrediti viziju i plan za razvoj Župe dubrovačke, a transparentna namjena i trošenje proračunskog novca jedan je od njegovih ključnih poteza na putu do uspjeha Općine”.

dm

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020