Srijeda, 18 Listopad 2023 13:14

AUTOCESTA KROZ DUBROVAČKO PRIMORJE OMOGUĆAVA GRADNJU TREBINJSKOG AERODROMA?

Piše:
Pero Jerković Pero Jerković Ilustracija DPP

Gornji horizonti, autuputevi, ceste, deklaracije, trebinjski aerodrom... Nekom logičkom sintezom to meni izgleda ovako, dakle trebinjski aerodrom, naše hrvatsko Ministarstvo prometa ničim se nije usprotivilo gradnji, ničim. Zato ste Vi, župane, tražili deklaraciju, da se obratite svojoj stranačkoj hijerarhiji i svom ministru da mi ne želimo trebinjski aerodrom. - rekao je vijećnik Mosta Pero Jerković na sjednici Skupštine Dubrovačko – neretvanske županije uz izvješćeo radu župana Nikole Dobroslavića za prvu polovicu ove godine.

Jerković je aerodrom u Trebinju povezao s trasom Jadransko – jonske ceste (JJC) i izgradnjom auotceste kroz Dubrovačko primorje.

- Znači, trasa JJC od Počitelja, preko Hrasna i južnim dijelom Popova polja sudara se s tim projektom trebinjskog aerodroma, dolaze na istu poziciju i mi ćemo, da bi ostao taj aerodrom, graditi JJC pravac kroz Dubrovačko primorje. Dakle, slijedom ovih događaja sutra ćemo imati trebinjski aerodrom na koji će iz Grada, iz Primorja, Orebića i s Pelješca biti lakše doći. - smatra Jerković.

- S Gornjim horizontima se ništa više ne može napraviti, ništa! Gotovo! Krenula je završna faza. Mi 30 godina imamo državu i 30 godina uništavamo dolinu Neretve jer hrvatski HEP radi zajedno s Republikom Srpskom na projektu Gornji horizonti i ničim se ne opire idejama koje se tamo provode i Gornji horizonti su sad u završnoj fazi. Prije pet godina ste se, kolega Andrić, smijali da će biti završeno, a tako će vam sad biti i s aerodromom. - rekao je Jerković nakon što se vijećnik Teo Andrić (HDZ) smijao njegovu izlaganju.

Župan Nikola Dobroslavić odbacio je Jerkovićeve tvrdnje da je deklaracija kojom se Skupština usprotivila projektima u susjedstvu donesena kako bi se Ministarstvo natjeralo na reakciju.

- Nije točno da smo donosili deklaraciju da bismo nagovorili Ministarstvo da reagira, oni su odgovorili puno prije. - istaknuo je župan.