laus banner 2021 2

Petak, 30 Travanj 2021 20:27

Baldo Kovačević izabran za predsjednika Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske

Na IX. izvanrednoj skupštini Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske, Baldo Kovačević izabran je za novog predsjednika. Od 38 zastupnika koji su pristupili glasovanju, Za Kovačevića je glasalo njih 23.

Obraćajući se zastupnicima nakon izbora na novu funkciju, Kovačević je zahvalio svim delegatima na glasovanju te istaknuo važnost zajedništva u daljnjem nastavku sindikalnih aktivnosti kojima namjerava sindikat podići još jedan skalin više.

Nastavak i poboljšanje aktivnosti na području kolektivnog pregovaranja, osiguranja i kontrole provedbe svih ugovorenih prava članova SSKH te pravno zastupanje članova kod poslodavaca bit će u fokusu djelovanja novog predsjednika Kovačevića.

Inače, IX. izvanredna skupština SSKH i izbor novog predsjednika održani su zbog preranog odlaska bivšeg predsjednika Marka Maslića koji je ulogu predsjednika obnašao od 2004. godine.

Baldo Kovačević inače je višegodišnji povjerenik SSKH u Libertasu i godinama se u toj gradskoj tvrtki zalago za prava radnika.

Na početku COVID pandemije i krize koju je izazvala te Libertas doslovce bacila na koljena, pregovore je Kovačević vodio s gradonačelnikom Matom Frankovićem te uspješno zastupao interese radnika u tom društvu.

Kovačevića će na mjestu povjerenika SSKH u Libertasu zamijeniti Pero Matuško, a na mjestu županijskog povjerenika Vlaho Radičević.

nm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020