Četvrtak, 01 Srpanj 2021 18:53

Baldo Kovačević ministru rada: Kolektivni ugovori u interesu su i radnika i poslodavaca

Trenutno stanje u kolektivnom pregovaranju i kolektivnim ugovorima u javnom i privatnom sektoru bila je glavna Ljetne škole SSSH -a u čijem je radu uz 80 -ak predsjednika sindikata i sindikalnih povjerenika sudjelovao i predsjednik Samostalmog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske Baldo Kovačević.

Kovačević je bio višegodišnji povjerenik SSKH u Libertasu. U raspravi na Ljetnoj školi SSSH ministru rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipu Aladroviću kazao je kako su kolektivni ugovori u interesu i radnika i poslodavaca. Istaknuo je i problem niskih plaća u komunalnim tvrtkama.

Kovačević se nedavno sastao i s dubrovačkim gradonačelnikom Maton Frankovićem. Na sastanku na kojem su bili i sindikalni povjerenici gradskih tvrtki Kovačević je s Frankovićem razgovarao o nacionalnoj inicijativi SSKH za izradom općeg kolektivnog ugovora za sva komunalna društva u vlasništvu jedinica lokalne samouprave.

Inicijativu o novom kolektivnom ugovoru kojim bi se definirali i uskladili temeljni uvjeti poput iznosa najniže plaće, najnižeg iznosa regresa ili drugih prigodnih nagrada poput božićnice ili dara za djecu Franković je podržao.

nm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020