Subota, 31 Listopad 2020 20:19

Bebe i psi

Psi su osjetljiva stvorenja iznimno povezana sa svojim vlasnicima i mogu osjetiti da postoji nešto drugačije, a kad imate dijete, sve je drugačije. Prije nego što dovedete novorođenče kući, morate pripremiti psa za dolazak djeteta, kako bi se smanjio stres za psa i smanjile šanse za bilo kakve nezgode.

Prije nego što dovedete dijete iz bolnice, pametno je donijeti kući dječju odjeću s mirisom djeteta. Neka vaš pas to pomiriši i navikne se na novi miris. Prije nego što dovedete dijete kući, pobrinite se da je vaš pas bio u dugoj šetnji ili na trčanju jer će tako pas imati puno manje energije i bit će mirniji oko djeteta. Kada dođete kući s novorođenčetom, najprije pozdravite svog psa kako se ne bi uznemirio i skočio na dijete.

Nakon što je dijete u kući, pas će odmah otkriti novi miris, a budući da ste mu ranije donijeli komad dječje odjeće, to će mu biti poznato. Dopustite psu da odabere interakciju s djetetom. Ne silite interakciju. Ako vaš pas pokaže da je zainteresiran za dijete, osoba koja drži dijete treba biti mirna i pustiti psa da ga pomiriši iz daljine. Nemojte dopustiti da se vaš pas približava djetetu pri prvom susretu. Polako, tijekom vremena, dopustite psu da se približi, ali pod vašim nadzorom. Tako će pas naučiti poštivati ​​novog člana čopora.

Dozvolite svom psu da se upozna s opremom za bebu, ali mu ne dozvolite pristup dječjoj sobi bez nadzora. Inače bi mogao žvakati stvari, potrgati krevetić itd. Ovo pravilo vrijedi i za djecu. Nemojte dopustiti djeci da upadaju u privatni prostor psa. Uvjerite se da vaš pas ima mjesto na koje može otići, kada mu je dosta igre kako ga nitko ne bi smetao te ne dopustite djeci da maltretiraju psa.

Dajte svom psu puno pozornosti kada je dijete u blizini. Ne želite da on misli da se dobre stvari događaju samo kad se beba ne nalazi u blizini. Kako biste izbjegli povezivanje djeteta s negativnim stvarima u glavi pasa, nikada ne kažnjavajte ili grdite psa u prisutnosti djeteta. U tim trenutcima koristite samo metode pozitivnog nagrađivanja psa.

Nikada nemojte ostavljati ni najiskusnijeg psa s bebom ili malim djetetom samog!

Psi mogu postati uznemireni zvukovima i pokretima djeteta. Bebe mogu isprovocirati psa povlačenjem repa, hvatanjem i sl. Psi su poznati da pokušavaju pomaknuti bebu noseći dijete u ustima onako kako to majka radi sa svojim štencima. Ako imate bilo kakvih pitanja o ponašanju vašeg psa ili stavu prema djetetu, odmah potražite stručnu pomoć.

Konačno, najvažnije je ne zanemariti svoje prvo “dijete”. Prije nego što je stigao mali čovjek, vaš je pas bio u središtu pozornosti i ne bi se smio osjećati izostavljenim kad dođe dijete jer, osim što može biti nesretan, vaš pas može reagirati i staviti bebu u opasnost.

Vašem psu nisu potrebne nove igračke ili više hrane kako se ne bi osjećali zapostavljeno. Vaš pas treba vas. Vaš pas treba svoju rutinu. Ne mijenjajte način na koji se ponašate u odnosu s njim, odvedite ga na redovne šetnje, zajedno radite sve stvari koje ste radili i prije dolaska djeteta.

Ako slijedite ove savjete, pas i vaša beba trebaju brzo postati prijatelji i nakon toga ćete biti najsretniji jer ćete znati da vaše dijete ima zaštitnika i odanog prijatelja. Pasmine poput njemačkog ovčara ili labradora imaju prirodno razvijen zaštitnički odnos prema djeci iz njihove obitelji.

KORISTAN SAVJET: Reproducirajte snimku raznih zvukova bebe u svojoj kući tijekom dužeg vremenskog razdoblja kako bi se vaš pas mogao prilagoditi novim zvukovima prije nego što dovedete dijete kući. Također možete nabaviti igračku bebe u prirodnoj veličini i nositi je okolo, kao što biste to radili i s djetetom. Počnite koristiti losione, praške i maramice koje ćete koristiti na bebi kako bi mu novi mirisi postali poznati.

World Dog Finder