laus banner 2021 2

Četvrtak, 17 Prosinac 2020 13:32

Besposlen pop i jariće krsti

Piše:

Kad vijećnici ne znaju što će, e tada bi mijenjali imena ulica i trgova. Kako su nedavno neka imena ulica mijenjali i preimenovali, sad bi mijenjali ime Zračne luke Dubrovmik. Tako je vijećnik Hrasta Krešimir Marković predložio da se nova Zračna luka Dubrovnik preimenuje u Zračnu luku Ruđera Boškovića.

Besposlen po i jariće krsti. Niti je Zračna luka Dubrovnik nova niti je treba preimonovati. Ona je samo rekonstruirana sukladno današnjim standardima u zračnom prometu, a ime Dubrovnik nosi dugi niz godina i nema baš niti jednog suvislog razloga da se ono mijenja, osim možda ako dio potkapacitiranih vijećnika ne smatra da ime Dubrovnika nije dovoljno dobro da ga nosi Zračna luka u Čilipima. Mijenjati zvučno i prepoznatljivo ime za strancima neizgovorljivo ne može baš svakome pasti na pamet, iako je čak i gradonačelnik Franković takvu ideju podržao, ali vjerojatno tek onako kurtoazno, jer Grad Dubrovnik niti ne može mijenjati ime Zračne luke Dubrovnik u kojoj je tek jedan od suvlasnika.

Poput Markovića tu ideju o promjeni imena aerodroma svojevremeno je predlagala i vijećnica SDP-a Tatjana Šimac Bonačić. Zanimljivo, ni ona u to vrijeme, kao ni Marković danas nisu pojasnili zbog čega bi trebalo preimenovati Zračnu luku Dubrovnik.

Porazno je i krajnje degutantno čime se bave vijećnici u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika, posebice u vrijeme jedne od najvećih svjetskih kriza koju je izazvala pandemija koronavirusa.

No, sva sreća izbori su blizu pa će se i Vijećnica dobro provjetriti. Valjda će u novom sazivu Gradskog vijeća sjediti više elokventnih vijećnika i puno manje populista.

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020