Ponedjeljak, 19 Srpanj 2021 20:33

Bez premca buka je najveći problem koji mori žitelje povijesne jezgre

Bez premca buka je najveći problem koji mori žitelje povijesne jezgre Foto: Grad Dubrovnik

Na nedavno održanoj sjednici Vijeća za prevenciju kriminaliteta i narušavanja javnog reda i mira Grada Dubrovnika u Gradskoj vijećnici kao najveći problem istaknuta je razina buke, poglavito u povijesnoj gradskoj jezgri. Zaključak članova Vijeća je da iako postoje zakonska rješenja kojima se regulira jačina buke u naseljenim područjima kako ujedno postoje problemi u proceduri i pravovremenom osiguravanju aparata za mjerenje buke te će se, navode pak iz gradske uprave, ubuduće pojačati napori gradskih i inspekcijskih službi. 

Predstavnici Policijske uprave izvjestili su da su se, u vremenu od održavanja treće sjednice Vijeća, osnovala vijeća za prevenciju kriminaliteta za Gradski kotar Grad i Gradski kotar Ploče iza Grada.
 
Obzirom da je glavna odrednica djelovanja Vijeća preventivno djelovanje na svim područjima, poglavito u prevenciji zlouporabe opojnih droga i alkohola u mlađoj populaciji, zatražit će se izvješće dubrovačkih školskih ustanova o provedbi školskih preventivnih programa.
 
Projekt „Ti si moj heroj”, koji se temelji na materijalu Vijeća Europe o zaštiti djece tijekom epidemije izazvane virusom COVID 19, provodit će dubrovačka Policijska uprava uz potporu Grada Dubrovnika u novoj školskoj godini. Predložit će se da se u Izmjene i dopune Proračuna Grada Dubrovnika uvrsti izrada prigodne brošure, koja bi se dijelila učenicima dubrovačkih škola prilikom predavanja u okviru projekta „Ti si moj heroj”.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020