Srijeda, 23 Lipanj 2021 21:23

Bio je kandidat za župana, ali nema vremena za Županijsku skupštinu, Petrov prepustio mandat

Piše:

U Županijskoj skupštini prisegnulo je osam vijećnika Mosta. Iako je u kampanji i više nego gorljivo isticao probleme Dubrovačko - neretvanske županije, predsjednik Mosta Božo Petrov svoj je mandat vijećnika stavio u mirovanje.

Sabor ili Županijska skupština ili oboje. Božo Petrov svoj je mandat vijećnika u Županijskoj skupštini prepustio Elvisu Soči koji je bio deveti kandidat na Mostovoj listi.

Iako ga je mogao konzumirati, Petrov je mandat vijećnika u Županijskoj skupštini stavio u mirovanje iz osobnih razloga.

Bivši kandidat za župana, Petrov, nije postupio kao njegov kolega Nikola Grmoja koji je na izborima 2017. bio Mostov kandidat za župana te je osvojio mandat u Skupštini. Doduše, Grmoja se na sjednicama Skupštine pojavio svega nekoliko puta.

Poučen Grmojinim iskustvom, Petrov je očito odlučio mandat u Skupštini prepustiti jer se često događalo da Skupština zasjeda kad i Sabor pa bi u tom slučaju Petrov morao vagati hoće li taj dan biti u Saboru ili će biti na sjednici županijske Skupštine. Kao predsjedniku Mosta, Petrovu je ipak važnije biti u Saboru.

Tako će uz Soču stavove Mosta u Skupštini braniti Josip Mikuš, koji je inače bio kandidat za zamjenika župana te Ivica Dajak, Stipo Šuman, Marko Mujan, Mario Galov, Ivona Kapor i Pero Jerković.

Jerković, Dajak i Mujan bili su Mostovi vijećnici i u prošlom sazivu Županijske skupštine Dubrovačko - neretvanske županije.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020