lausnekretninebanner

Petak, 30 Listopad 2020 21:03

Biskup Uzinić s Nardellijem u obilasku gradilišta groblja i prostora budućeg pastoralnog centra u Župi

Biskup Uzinić s Nardellijem u obilasku gradilišta groblja i prostora budućeg pastoralnog centra u Župi Foto: Općina Župa dubrovačka

U sklopu dogovorene posjete biskup Mate Uzinić i generalni vikar don Hrvoje Katušić, u pratnji župnika župe Svetog Ilara don Miljenka Babajića, općinskog načelnika Silvia Nardellija i pročelnika Jure Marića, obišli su prostor budućeg Pastoralnog centra.

Već ranije u suradnji Općine, Biskupije i Hrvatske udruge arhitekata proveden je javni međunarodni arhitektonski natječaj i izabrano je najbolje urbanističko rješenje. Sukladno tom Rješenju na zemljištu koje je u vlasništvu Općine Župa predviđena je izgradnja plivališta i sportske dvorane, dok je na zemljištu koje je u vlasništvu Biskupije predviđena izgradnja crkve i Pastoralnog centra.
Obostrana je želja da se sukladno mogućnostima čim prije, etapno , započne sa izradom projektne dokumentacije, navode iz Općine Župa dubrovačka.

S direktorom Groblja Dubac Đurom Lonzom isti su obišli i gradilište budućeg groblja gdje se biskup upoznao s aktivnostima koje su trenutno u tijeku, a vezane su za samu izgradnju groblja, kao i s dinamikom radova.

Biskup Uzinić se s posebnom pažnjom zanimao za „Biblijski vrt” koji je planiran oko ostataka stare crkve Svetog Vlaha kao i za lokacijom buduće kapele koja je predviđena u sklopu projekta.

Nakon obilaska u prostorima Općine nastavljeno je s radnim sastankom vezano za detaljnije upoznavanje s projektnom dokumentacijom Groblja Dubac te s ostalim temama od općeg interesa za Općinu i Biskupiju.

dpp

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020