laus banner 2021 2

Nedjelja, 07 Ožujak 2021 19:28

Blaž Pezo (HDZ): „Fighter” vladajućih koji ne zna kad treba „potegnuti ručnu”

Piše:

Proteklo četverogodišnje razdoblje u aktualnom sazivu Gradskog vijeća, koje će prije raspuštanja zasjedati još jednom ili dva puta, uz odluke koje su usvojene obilježili su naravno i samo sudionici – gradski vijećnici. Ususret izborima u svibnju, Dubrovnikpress.hr (prema abecednom redu aktualnih vijećnika) svaku subotu i nedjelju navečer donosi kratki rezime njihovog političkog puta i rada...  

Blaž Pezo (HDZ)

Svaka stranka, neovisno je li riječ o saborskim zastupnicima ili onima na manjim razinama, županijskim skupštinama ili gradskim vijećima, ima te neke zastupnike tzv. fightere, one koji su istureniji, bez dlake na jeziku, one koji zapravo brane ostatak ekipe, one koji uskaču kad treba nešto reći, a ostali ne znaju što bi rekli ili one koji mogu zakuhati, podignuti atmosferu do vrenja, kad procijene da je to potrebno učiniti. Za HDZ-ova Blaža Peza može se reći da je takav vijećnik. No dok većina takvih ipak znaju kad treba stati, Pezo je često znao pretjerati. 

Još od konstituiranja još uvijek aktualnog saziva Gradskog vijeća Blaž Pezo iz samo njemu znanih razloga na piku je imao HNS-ova vijećnika Miha Obradovića. Puno je puta, obraćajući se Obradoviću, namjeno krivo izgovarao njegovo prezime, aludirajući valjda da bi oni koji to slušaju ili gledaju trebali zaključiti kako Obradovićev ima „nepoželjno” porijeklo. No, Obradović na te niske Pezove provokacije nije nasjeo. 

Često u vijećnici Pezo zaziva bivšeg gradonačelnika Andra Vlahušića. Tako je jednom prilikom za Vlahušića kazao kako je on „jedan kriminalac koji će ostati kriminalac, lopov, lažov, cirkusant”. Pezovo obrušavanje na Vlahušića davno je izašlo iz one dnevnopolitičke sfere, a više je osobne naravi, odnosno kao da je motivirano osobnom netrpeljivošću prema Vlahušiću.

Pamti se i Pezova izjava upućena HNS-ovoj vijećnici Marini Vučković Matić. Nakon što je na jednoj od sjednica zaiskrilo tijekom rasprave o poslovanju Libertasa Pezo je Vučković Matić rekao kako ju je teško zadovoljiti. Iako tada nije izgledalo da je ta Pezova izjava bila seksističkog kakaraktera, a Vučković Matić nije na nju reagirala tijekom rasprave već dan poslije, Pezo je ispao kriv. 

Pezo zapravo i nije loš vijećnik, aktivan je i pripremljeno istupa, posebno kad se raspravlja o problemima u sportu ili onima u Mokošicu, naselju u kojem i stanuje. No, da bi ponekad mogao „potegnuti ručnu”, mogao bi.

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020