Ispiši ovu stranicu
Petak, 27 Svibanj 2022 15:04

Blaž Pezo mora izaći iz Gradskog vijeća i Županijske skupštine zbog izmjena zakona

Piše:
Blaž Pezo Blaž Pezo Foto: Davor Mladošić

HDZ -ov vijećnik u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika Blaž Pezo stavit će svoj vijećnički mandat u mirovanje, doznaje portal Dubrovnikpress.hr. Pezo će u mirovanje staviti i svoj vijećnički mandat u Županijskoj skupštini Dubrovačko – neretvanske županije.

Naime, izmjenama Zakona o sprječavanju sukoba interesa definirano je kako ravanatelji lučkih uprava zbog navodne nespojivosti funkcija ne mogu sudjelovati u radu predstavničkih tijela ili biti članovi nadzornih odbora i upravnih vijeća javnih tvrtki i ustanova, a dužni su podnijeti imovinske kartice.

Blaž Pezo je inače ravnatelj Lučke Uprave Dubrovnik, krajem 2021. je na unutarstranačkim izborima izabran za predsjednika Županijskog odbora HDZ -a Dubrovačko – neretvanske županije

Kad je u pitanju Gradsko vijeće Grada Dubrovnika neslužbeno se može čuti kako će umjesto Peza prisegnuti Teo Grbić koji je na lokalnim izborima bio posljednji kandidat na HDZ -ovoj listi za Gradsko vijeće Grada Dubrovnika.

Kako Pezo stavlja svoj vijećnički mandat u mirovanje automatizmom ne može više biti niti članom odbora Gradskog vijeća pa će na sjednici u četvrtak biti imenovani novi članovi i predsjednici Mandatnog odbora, Odbora za izbor i imenovanja Gradskog vijeća, odbora za određivanje imena ulica i trgova te Odbora za predsatvke, pritužbe i prigovore.

Pezo će mandat u mirovanje staviti i u Županijskoj skupštini Dubrovačko – neretvanske županije već na idućoj sjednici.