laus banner 2021 2

Četvrtak, 24 Prosinac 2020 20:01

Božićna čestitka gradonačelnika Frankovića mons. Mati Uziniću

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitku mons. Mati Uziniću, riječkom nadbiskupu koadjutoru te novoimenovanom apostolskom upravitelju Dubrovačke biskupije do preuzimanja službe od strane njezinog novog biskupa koji tek treba biti imenovan. Tekst čestitke u cijelosti nalazi se u nastavku:
 
Preuzvišeni oče nadbiskupe, nalazimo se u vremenu koje od nas traži da se nosimo s brojnim tegobama - materijalnim, zdravstvenim, ali i nutarnjim. Uslijed svih tih okolnosti mnogi naši sugrađani vjernici u povećanoj su potrazi za spoznajama koje vode prema duhovnom ispunjenju, obogaćivanju i zacjeljenju, a čvrsto vjerujem da ih, baš kao i mene, ohrabruje Vaš produljeni ostanak na čelu Biskupije kao njenog apostolskog upravitelja.
 
Kada nam malo što od svjetovnog blagdanskog ozračja nepotrebno ne odvlači pažnju kadri smo se kao pojedinci istinski okrenuti sebi, otvoriti svoja srca i pročistiti put do njih za naše bližnje kao i za one oko nas koji su u potrebi i koji pate. Zato „Od ljudi za ljude“, geslo koje ste odabrali po imenovanju dubrovačkim biskupom, ovog Božića odzvanja posebnom jasnoćom.
 
Uz želje za obiljem uspjeha u daljnjem služenju Bogu i Ckrvi, Vama i Vašim suradnicima želim čestit i blagoslovljen Božić te sretnu Novu godinu.
 

Gradonačelnik
Mato Franković

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020