Petak, 29 Ožujak 2024 13:58

BOŽO LASIĆ U IME ZAJEDNICE OPĆINA URUČIO VIŠE OD 500 KNJIGA NOVOJ KNJIŽNICI HERCEGOVAČKO – NERETVANSKE ŽUPANIJE

BOŽO LASIĆ U IME ZAJEDNICE OPĆINA URUČIO VIŠE OD 500 KNJIGA NOVOJ KNJIŽNICI HERCEGOVAČKO – NERETVANSKE ŽUPANIJE Foto: Općina Konavle

Predsjednica Vlade Hercegovačko - neretvanske županije Marija Buhač, zajedno s predsjedateljem Doma naroda Parlamenta FBiH i zamjenikom predsjedatelja Skupštine HNŽ-a Tomislavom Martinovićem ovaj tjedan u uzvratni posjet primila je načelnika Općine Konavle i predsjednika Hrvatske zajednice općina Boža Lasića.

Ovaj prijateljski posjet uslijedio je nakon što je izaslanstvo Hercegovačko -neretvanske županije posjetilo Konavle koncem veljače, a načelnik Lasić tada je istaknuo kako će od kolega načelnika zatražiti konkretnu pomoć oko nabave knjižnog fonda za novu knjižnicu Hercegovačko - neretvanske županije.

Lasić je tako uručio više od 500 naslova, a riječ je o daru Hrvatske zajednice općina koja uključuje literaturu s polja osnovnoškolske i srednjoškolske lektire, dječjih slikovnica suvremenih autora, te knjige iz domene povijesti, politike, psihologije, pedagogije i medicinskih znanosti.

- Zahvalan sam kolegama koji su svjesni kako moramo surađivati s BiH, naročito Hrvatima u BiH i na kulturnom polju. - istaknuo je Lasić.

I na ovom sastanku jedna od tema bila je aktualna politička situacija, naročito ususret parlamentarnim izborima u Hrvatskoj u travnju. Sudionici su bili suglasni kako postoje velike mogućnosti suradnje između ove lokalne i regionalne samouprave, s naglaskom na područjima turizma, poljoprivrede i kulturne razmjene,kao i razmjeni iskustava oko korištenja EU fondova.

Načelnik Lasić podsjetio je prisutne na prethodnu uspješnu suradnju Općine Konavle s Gradom Mostarom i Općinom Ravno na projektu revitalizacije nekadašnje uskotračne pruge “ĆIRO”, a napomenuo je i kako Općina Konavle ima potpisan sporazum o prijateljstvu s Općinom Ravno.

Ponovio je i spremnost Općine Konavle za pomoć u osnivanju ureda u Hercegovačko - neretvanskoj županiji vezano uz korištenje sredstava iz fondova Europske unije.

jpa